30/08/2021 30/08/2021 Στο Άγιον Όρος μετέβη για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. Ο Σεβασμιώτατος, κατόπιν πρόσκλησης του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αρχιμανδρίτη Ναθαναήλ, προέστη των πανηγυρικών λατρευτικών συνάξεων σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη. Στην πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία, ιερούργησε μετά του Σεβ. Μητροπολίτου Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου,...
30 Αυγούστου, 2021 - 9:47
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2021 - 11:47

Στο Άγιον Όρος ο Μητροπολίτης Μαρωνείας

Διαδώστε:
Στο Άγιον Όρος ο Μητροπολίτης Μαρωνείας

Στο Άγιον Όρος μετέβη για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Ο Σεβασμιώτατος, κατόπιν πρόσκλησης του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αρχιμανδρίτη Ναθαναήλ, προέστη των πανηγυρικών λατρευτικών συνάξεων σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη.

Στην πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία, ιερούργησε μετά του Σεβ. Μητροπολίτου Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, του Θεοφιλ. Επισκόπου Παλμύρας κ. Ιωάννου, του Πανοσιολ. Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας, Αρχιμανδρίτου Προδρόμου, του Πανοσιολ. Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ιβήρων, Αρχιμανδρίτου Ναθαναήλ και λοιπών Κληρικών και αγιορειτών Πατέρων.

Το απόγευμα της κυριώνυμης ημέρας προέστη του μεθέορτου Εσπερινού και του Κτητορικού Μνημοσύνου. Εν συνεχεία προέστη της Επίσημης Δοξολογίας για την υποδοχή στην Ιερά Μονή του Πρωτεπιστάτου, Πανοσιολ. Ιερομονάχου Γεωργίου Βατοπαιδινού και της Ιεράς Κοινότητος και παρεκάθησε μετ’ αυτών στην εόρτιο τράπεζα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων