01/10/2021 01/10/2021 Το πρωί της Παρασκευής, 1ης Οκτωβρίου 2021, εορτή του Οσίου πατρός ημών Ρωμανού του Μελωδού, ο Σεβασμιώ­τατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε στην αίθουσα του αμφιθεά­τρου του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Κομοτηνής, το ιερό παρεκκλήσιο του οποίου είναι αφιερωμένο στον Όσιο Ρωμανό τον Μελωδό. Τον λόγο κήρυξε μαθήτρια του σχολείου, η οποία αναφέρθηκε...
01 Οκτωβρίου, 2021 - 16:23
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2021 - 15:52

Στο Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής ιερούργησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας

Διαδώστε:
Στο Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής ιερούργησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας

Το πρωί της Παρασκευής, 1ης Οκτωβρίου 2021, εορτή του Οσίου πατρός ημών Ρωμανού του Μελωδού, ο Σεβασμιώ­τατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε στην αίθουσα του αμφιθεά­τρου του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Κομοτηνής, το ιερό παρεκκλήσιο του οποίου είναι αφιερωμένο στον Όσιο Ρωμανό τον Μελωδό.

Τον λόγο κήρυξε μαθήτρια του σχολείου, η οποία αναφέρθηκε στον βίο του Οσίου και την προσφορά του στην υμνογραφία της Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας επεξήγησε τα συμβαίνοντα κατά την διάρκεια της, και τα πνευματικά νοήματα που αποκομίζουμε από τη συμμετοχή μας στο Μυστήριο των Μυστηρίων. Επίσης ευχαρίστησε την διοίκηση του Σχολείου, τον Σύλλογο των Καθηγητών και τον Σύλλογο των Γονέων και Κηδεμόνων, κυρίως δε τα παιδιά για την προσευχητική συμμετοχή τους στη Θεία Λειτουργία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων