09/04/2019 09/04/2019 Το απόγευμα του Σαββάτου 6 Απριλίου, με πρωτοβουλία του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κου Παντελεήμονα, τελέστηκε η ακολουθία του εσπερινού στον ενοριακό ναό Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής. Ακολούθως και με αφορμή την εβδομάδα των ιερατικών κλίσεων από την Γ’ Κυριακή των νηστειών, στο «Μπλέτσειο» Πνευματικό Κέντρο της ενορίας πραγματοποιήθηκε σύναξη αναγνωστών, ιεροπαίδων και υποψηφίων κληρικών. Ο...
09 Απριλίου, 2019 - 16:27

Σύναξη υποψηφίων κληρικών στην Ι.Μ. Μαρωνείας

Διαδώστε:
Σύναξη υποψηφίων κληρικών στην Ι.Μ. Μαρωνείας

Το απόγευμα του Σαββάτου 6 Απριλίου, με πρωτοβουλία του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κου Παντελεήμονα, τελέστηκε η ακολουθία του εσπερινού στον ενοριακό ναό Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής. Ακολούθως και με αφορμή την εβδομάδα των ιερατικών κλίσεων από την Γ’ Κυριακή των νηστειών, στο «Μπλέτσειο» Πνευματικό Κέντρο της ενορίας πραγματοποιήθηκε σύναξη αναγνωστών, ιεροπαίδων και υποψηφίων κληρικών. Ο μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε τους νέους για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά του και μίλησε για την αξία και τη σημασία της ειδικής ιεροσύνης.

Στην συνέχεια ο αρχιμανδρίτης π. Πορφύριος Σοφός ανέπτυξε σύντομη εισήγηση για τον θεσμό της ιεροσύνης, τα κριτήρια και τα κωλύματα αυτής, αλλά και για τον ιερέα στη σύγχρονη εποχή, παρουσιάζοντας παραδείγματα παλαιών και συγχρόνων κληρικών. Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ του μητροπολίτη, του εισηγητή και των λοιπών παρισταμένων κληρικών και λαϊκών και ανανεώθηκε η συνάντηση σε σύντομο χρόνο, προς ενδυνάμωση της απόφασης των νέων για τη διακονία στην εκκλησία γενικά, αλλά και ειδικότερα στην ακριτική και ευαίσθητη επαρχία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων