13/03/2024 13/03/2024 Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης κατά τη διάρκεια της οποίας είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στον ανακαινισμένο Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής – έργο το οποίο αποπερατώθηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο κ. Τοψίδης...
13 Μαρτίου, 2024 - 20:34
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2024 - 20:41

Συνάντηση Μητροπολίτη Μαρωνείας με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Διαδώστε:
Συνάντηση Μητροπολίτη Μαρωνείας με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης κατά τη διάρκεια της οποίας είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στον ανακαινισμένο Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής – έργο το οποίο αποπερατώθηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο κ. Τοψίδης εξήρε τη σημασία του έργου, σημειώνοντας ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας έχει συνέχεια, καθώς η χρηματοδότηση είχε εξασφαλιστεί από την προηγούμενη Διοίκηση, ενώ ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων δεν έκρυψε τη συγκίνησή του από την ολοκλήρωση του τόσο σημαντικού έργου και την επαναπόδοση του ιστορικού ναού στους κατοίκους της Κομοτηνής.

Φυσικά, μεταξύ της Μητρόπολης και της Περιφέρειας η συνεργασία θεωρείται δεδομένη, σημείωσε ο Περιφερειάρχης ενώ κατά τη διάρκεια της συνέντευξής Τύπου παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα έργα που έγιναν στον Μητροπολιτικό ναό, με ιδιαίτερη αναφορά στην παλαιότατη εικόνα της Παναγίας, η οποία πλέον (μετά την αναστήλωσή της) θα βρίσκεται σε περίοπτη θέση εντός του ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων