14/05/2020 14/05/2020 Κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση και ενσωμάτωση στον εθνικό κορμό της Κομοτηνής Στο πλαίσιο του Εορτασμού της 100ης επετείου της απελευθερώσεως της Κομοτηνής την παραμονή των Ελευθερίων Τετάρτη 13 Μαίου πραγματοποιήθηκε η Υποδοχή της σεπτής θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Φανερωμένης εκ της Ιεράς Μονής Βαθυρρύακος, στον χώρο προ...
14 Μαΐου, 2020 - 22:55

Τα 100 χρόνια ελευθερίας της γιόρτασε η Κομοτηνή

Διαδώστε:
Τα 100 χρόνια ελευθερίας της γιόρτασε η Κομοτηνή

Κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση και ενσωμάτωση στον εθνικό κορμό της Κομοτηνής

Στο πλαίσιο του Εορτασμού της 100ης επετείου της απελευθερώσεως της Κομοτηνής την παραμονή των Ελευθερίων Τετάρτη 13 Μαίου πραγματοποιήθηκε η Υποδοχή της σεπτής θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Φανερωμένης εκ της Ιεράς Μονής Βαθυρρύακος, στον χώρο προ του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και των φιλοξενούμενων Μητροπολιτών Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, του Ιερού Κλήρου, των αρχών και του λαού της πόλεως και ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Ανήμερα των Ελευθερίων, τελέσθηκε Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, επίσημη Δοξολογία για την επέτειο της απελευθερώσεως της πόλεως, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας υπό του Δημάρχου του Δήμου Κομοτηνής κ. Ιωάννη Γκαράνη.

Συμφώνως δε προς το προβλεπόμενον πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνος Δέησις και κατάθεσις στεφάνων στο Ηρώον της πόλης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων