28/07/2022 28/07/2022 Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμωνος τίμησαν χθες κλήρος και λαός. Την Τρίτη, 26 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Μικρού Κρανοβουνίου και στη συνέχεια προεξήρχε της λιτανείας της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Παντελεήμονος, με τη συμμετοχή των αρχόντων και του λαού...
28 Ιουλίου, 2022 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2022 - 10:18

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μαρωνείας

Διαδώστε:
Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μαρωνείας

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμωνος τίμησαν χθες κλήρος και λαός.

Την Τρίτη, 26 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Μικρού Κρανοβουνίου και στη συνέχεια προεξήρχε της λιτανείας της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Παντελεήμονος, με τη συμμετοχή των αρχόντων και του λαού της ευρύτερης περιοχής.

Το πρωΐ της κυριωνύμου ημέρας, Τετάρτης 27 Ιουλίου, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του, ο  Ποιμενάρχης ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής. Στην Θεία Λειτουργία παρέστη συμπρο­σευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξαν­δρου­πόλεως κ. Άνθιμος, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο. Επίσης παρέστησαν τα αγόρια, που αυτή την περίοδο φιλοξενούνται στην Κατασκήνωση της Μητροπόλεώς, για να ευχηθούν στον Σεβασμιώτατο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές των Σεβ. Μητροπολιτών Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού και Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, των τοπικών Αρχών, των εκπροσώπων του Στρατού, της Αστυνομίας, των Συλλόγων και Φορέων του Νομού και της πόλεως, και των ευσεβών Χριστιανών στο πνευματικό κέντρο της Ενορίας Της Του Θεού Σοφίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων