07/12/2020 07/12/2020 Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ιάσμου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων την κυριώνυμο ημέρα της εορτής του Αγίου Νικολάου και τέλεσε την “εις Πρεσβύτερον Χειροτονία” του Κωνσταντίνου Δαβάνη, έγγαμου κληρικού και πατέρα ενός τέκνου.  Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του εξήρε τις αξίες που απορρέουν από τον βίο του εορταζομένου Αγίου και...
07 Δεκεμβρίου, 2020 - 17:29
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2020 - 17:43

Χειροτόνησε πρεσβύτερο ο Μητροπολίτης Μαρωνείας

Διαδώστε:
Χειροτόνησε πρεσβύτερο ο Μητροπολίτης Μαρωνείας

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ιάσμου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων την κυριώνυμο ημέρα της εορτής του Αγίου Νικολάου και τέλεσε την “εις Πρεσβύτερον Χειροτονία” του Κωνσταντίνου Δαβάνη, έγγαμου κληρικού και πατέρα ενός τέκνου. 

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του εξήρε τις αξίες που απορρέουν από τον βίο του εορταζομένου Αγίου και στη συνέχεια απηύθυνε πατρικές νουθεσίες προς τον νεοχειροτο­νηθέντα και τον προέτρεψε να λειτουργεί στο Άγιον Θυσιαστήριο με αγάπη και φόβο Θεού και να διακονεί τους πιστούς με πατρική αγάπη, ένθερμο ζήλο, αφοσίωση, σύνεση και ταπείνωση, έχοντας ως φωτεινό παράδειγμα τον εορταζόμενο Άγιο Νικόλαο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσεν επιμνη­μόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Ευαγγέλου Ματσιούδη, Κωνσταντίνου Μπαξεβανίδη, Αποστόλου Πολίτη και Δημητρίου Πουρνάρα, οι οποίοι έπεσαν ηρωικώς στη μάχη του Πόγραδετς, την 6-12-1940, υπερασπιζόμενοι την Πατρίδα μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων