06/04/2021 06/04/2021 Tην Κυριακή, 11η Απριλίου 2021, Δ΄ των Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής θα ιερουργήσει στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Βαρβάρας στην Κομοτηνή και θα χοροστατήσει στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των υπό των Βουλγάρων και των Νεοτούρκων αναιρεθέντων πατέρων και αδελφών ημών Θρακών, κατά την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού. Εν...
06 Απριλίου, 2021 - 15:58
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2021 - 15:32

«Χρέος όλων μας η μίμηση του θάρρους των προγόνων μας»

Διαδώστε:
«Χρέος όλων μας η μίμηση του θάρρους των προγόνων μας»

Tην Κυριακή, 11η Απριλίου 2021, Δ΄ των Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής θα ιερουργήσει στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Βαρβάρας στην Κομοτηνή και θα χοροστατήσει στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των υπό των Βουλγάρων και των Νεοτούρκων αναιρεθέντων πατέρων και αδελφών ημών Θρακών, κατά την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού.

Εν συνεχεία θα αναπέμψει επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στο μνημείο των θυμάτων των διωγμών του Θρακικού Ελληνισμού, το οποίο βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας.

Η ανακοίνωση της Ι. Μητροπόλεως καταλήγει παροτρύνοντάς όλους μας να αποδίδουμε τιμές στους προγόνους μας και να μιμούμαστε το θάρρος τους ως προς την υπεράσπιση της πατρίδας. «Είναι χρέος όλων μας αφ’ ενός η απόδοση τιμής και μνήμης εις τους προγόνους μας, και αφ’ ετέρου η μίμηση του απαραμίλλου θάρρους που επέδειξαν και θυσιάστηκαν υπέρ της πίστεως και της Πατρίδος».

Διαβάστε επίσης: Η Γενοκτονία στη Θράκη – Του Θ. Μαλκίδη

και

6 Απριλίου 1914: Η γενοκτονία του θρακικού ελληνισμού

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων