20/11/2021 20/11/2021 Δοξολογία με αφορμή την υποδοχή της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου «Ελπίς Χριστιανών» (16ου αιώνος) εκ του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής και του αντιγράφου του Λαβάρου της Επαναστάσεως εκ της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας, τελέστηκε χθες, Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής στο πλαίσιο των...
20 Νοεμβρίου, 2021 - 15:17
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2021 - 16:37

Υποδοχή ι. εικόνος και του Λαβάρου της Επαναστάσεως στη Μητρόπολη Μαρωνείας

Διαδώστε:
Υποδοχή ι. εικόνος και του Λαβάρου της Επαναστάσεως στη Μητρόπολη Μαρωνείας

Δοξολογία με αφορμή την υποδοχή της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου «Ελπίς Χριστιανών» (16ου αιώνος) εκ του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής και του αντιγράφου του Λαβάρου της Επαναστάσεως εκ της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας, τελέστηκε χθες, Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 200 ετών από της ενάρξεως της Επαναστάσεως του 1821.

Το λάβαρο μετέφερε στην Κομοτηνή ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Ευσέβιος, με την κανονική αδεία του Σεβ. Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.

Στην Δοξολογία χοροστάτησε ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, συγχοροστατούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και του οικείου Ποιμενάρχου κ. Παντελεήμων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία Εσπερίδα στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής με θέμα: «Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας Κωνστάντιος και η προσφορά του εις τον Αγώνα του 1821», όπου απηύθηνε χαιρετισμό ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.

Την Εσπερίδα προλόγησε η Καθηγήτρια κα Μαρία Τζιάτζη, Πρόεδρος του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ., με Ομιλητές τους :

α. Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, με θέμα : « Κληρικοί της Θράκης και η Επανάσταση του 1821».

β. Φωκίωνα Π. Κοτζαγεώργη, Αναπληρωτή Καθηγητή Α.Π.Θ., με θέμα : «Η Επανάσταση του 1821 στη Χαλκιδική». Και

γ. Γεώργιο Χρ. Τσιγάρα, Αναπληρωτή Καθηγητή του Δ.Π.Θ., με θέμα : «Η Επανάσταση του 1821 και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας Κωνστάντιος».

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων