23/08/2021 23/08/2021 Την ιερά εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης υποδέχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, 22ας Αυγούστου 2021, στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος. Την θαυματουργή εικόνα κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος προηγουμένως είχε χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο στο Παρεκκλήσι της Θεομήτορος, όπου είχε αποκαλυφθεί η εικόνα. Εν συνεχεία, ο...
23 Αυγούστου, 2021 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2021 - 16:31

Υποδοχή θαυματουργής εικόνας στη Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος

Διαδώστε:
Υποδοχή θαυματουργής εικόνας στη Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος

Την ιερά εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης υποδέχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, 22ας Αυγούστου 2021, στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος. Την θαυματουργή εικόνα κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος προηγουμένως είχε χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο στο Παρεκκλήσι της Θεομήτορος, όπου είχε αποκαλυφθεί η εικόνα.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής, με τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου, των τοπικών αρχών και πλήθους ευλαβών προσκυνητών, οι οποίοι, ως επί το πλείστον και κατά παράδοση, καταφθάνουν στην Ιερά Μονή πεζοί.

Σήμερα το πρωί, Δευτέρας, 23ης Αυγούστου 2021, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Παντελεήμων προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος εξήρε την προσωπικότητα της Υπεραγίας Θεοτόκου, τον ρόλο Της στο σχέδιο της Οικονομίας του Θεού και την αέναη σκέπη και φροντίδα Της προς όλους τους πιστούς.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων