16/08/2022 16/08/2022 Πανηγυρίζουν τα Μέγαρα σήμερα, 16 Αυγούστου, λόγω της εορτής των πολιούχων και προστατών τους Αγίων έξι Μαρτύρων: Δωροθέου, Σαράντη, Σεραφείμ, Ιακώβου, Δημητρίου και Βασιλείου. Χθες το βράδυ (Δευτέρας, 15 Αυγούστου), από 19:00, τελέσθηκε ο Αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνας κ. Κωνσταντίνος, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολιτών Καμερούν κ. Γρηγορίου...
16 Αυγούστου, 2022 - 9:40
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2022 - 9:35

Τα Μέγαρα τιμούν τους Πολιούχους τους (βίντεο)

Διαδώστε:
Τα Μέγαρα τιμούν τους Πολιούχους τους (βίντεο)

Πανηγυρίζουν τα Μέγαρα σήμερα, 16 Αυγούστου, λόγω της εορτής των πολιούχων και προστατών τους Αγίων έξι Μαρτύρων: Δωροθέου, Σαράντη, Σεραφείμ, Ιακώβου, Δημητρίου και Βασιλείου.

Χθες το βράδυ (Δευτέρας, 15 Αυγούστου), από 19:00, τελέσθηκε ο Αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνας κ. Κωνσταντίνος, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολιτών Καμερούν κ. Γρηγορίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ελευσίνος κ. Δωροθέου.

Ακολούθησε η περιφορά των ιερών λειψάνων και της ιεράς εικόνας των Αγίων Έξι Μαρτύρων στους δρόμους της πόλης, ενώ το βράδυ, λίγο μετά τις 23:30, τελέστηκε ιερά αγρυπνία έξω από το ιερό παρεκκλήσιο των Αγίων.

Σήμερα, το πρωί, τελείται η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό των Αγίων έξι Μαρτύρων από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ελευσίνος και ιερείς της Μητρόπολης Μεγάρων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων