07/01/2019 07/01/2019 Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια και ο αγιασμός των υδάτων στη Ραφήνα.  Τη Θεία Λειτουργία και το Μεγάλο Αγιασμό στον ιερό ναό της Παντοβασίλισσας, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, μαζί με τους πατέρες της ενορίας Δημήτριο και Απόστολο, ενώ πλήθος κόσμου παρακολούθησε την τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού. Κατά την διάρκεια...
07 Ιανουαρίου, 2019 - 10:31

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Ραφήνα

Διαδώστε:
Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Ραφήνα

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια και ο αγιασμός των υδάτων στη Ραφήνα.  Τη Θεία Λειτουργία και το Μεγάλο Αγιασμό στον ιερό ναό της Παντοβασίλισσας, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, μαζί με τους πατέρες της ενορίας Δημήτριο και Απόστολο, ενώ πλήθος κόσμου παρακολούθησε την τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.

Κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Παντοβασίλισσας, ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς ελευθέρωσε ένα περιστέρι.

Μετά την λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, απεύθυνε ένα μήνυμα ελπίδας προς τους πιστούς αλλά και προς τους βουλευτές που παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία.

Με προπομπό τη φιλαρμονική του δήμου, άνδρες του λιμενικού και της αστυνομίας, με την συνοδεία αγήματος του Συλλόγου Τριγλιανών Ραφήνας, μετέφεραν την εικόνα της Βάπτισης του Κυρίου στο λιμάνι, ακολουθούμενη από ιερείς, ιεροψάλτες τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, τους βουλευτές κ.κ Κουρουμπλή, Κατσίκη, Αυγενάκη, Βλάχο, Οικονόμου, Χριστοφιλοπούλου, Ασημακοπούλου, τον πρ. βουλευτή Ν. Καντερέ, τον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, τον τ. Δήμαρχο και νυν Γενικό Γραμματέας του Δήμου Βασίλη Πιστικίδη, τους αντιδημάρχους Αντώνη Παλπατζή, Σάββα Αραπκιλή, Δήμητρα Τσεβά και Παναγιώτη Καλφαντή, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνο Μώρο, τον τ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μισοκοίλη, την Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΟΛΡ Αικατερίνη Αδαμοπούλου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Σπύρο Πάντζα, τους Δημοτικούς Συμβούλους Δαμιανό Φαφούτη, Σίσσυ Κατσούδα, Χαράλαμπο Ζαφειρόπουλο, τον πρόεδρο του Τοπικού Πικερμίου Αριστείδη Μπουράνη, τον τοπικό σύμβουλο Πικερμίου Άγγελο Χοβαρδά, την Δημοσιογράφο Χαρά Ξάνθη, τις Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές και πολύ κόσμο.

 

Στο λιμάνι πολλοί οι τολμηροί κολυμβητές, που έπεσαν στο νερό, για να πιάσουν τον Σταυρό, ενώ σκάφη από τον Ναυτικό Όμιλο Αλκυών Ραφήνας, του Λιμενικού και καΐκια άναψαν καπνογόνα δίνοντας τον εορταστικό και πανηγυρικό τόνο, ενώ η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας ελευθέρωσε ένα περιστέρι.

Στη συνέχεια οι τολμηροί κολυμβητές δέχθηκαν τις ευχές αλλά και από ένα συμβολικό δώρο από τον Μητροπολίτη κ.κ Νικόλαο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων