27/07/2023 27/07/2023 «Οξυγόνο, φως και ανάσα» χαρακτήρισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος το νέο πνευματικό κέντρο και τη νέα πλατεία του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Αρτέμιδας, που εγκαινίασε την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023. Τα εγκαίνια έγιναν  παρουσία ιερέων της Μητροπόλεως: του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Αρχιμανδρίτη Τιμόθεου Αγγελή,  του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αρτέμιδος πρωτοπρεσβύτερου και προϊσταμένου του Ι.Ν. Κοσμά του...
27 Ιουλίου, 2023 - 13:40
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2023 - 15:49

Εγκαινιάσθηκε το νέο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν Αγίας Παρασκευής Αρτέμιδος από τον Μεσογαίας Νικόλαο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Εγκαινιάσθηκε το νέο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν Αγίας Παρασκευής Αρτέμιδος από τον Μεσογαίας Νικόλαο (ΦΩΤΟ)

«Οξυγόνο, φως και ανάσα» χαρακτήρισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος το νέο πνευματικό κέντρο και τη νέα πλατεία του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Αρτέμιδας, που εγκαινίασε την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023.

Τα εγκαίνια έγιναν  παρουσία ιερέων της Μητροπόλεως: του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Αρχιμανδρίτη Τιμόθεου Αγγελή,  του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αρτέμιδος πρωτοπρεσβύτερου και προϊσταμένου του Ι.Ν. Κοσμά του Αιτωλού Γεώργιου Δαβιλά, του οικοδεσπότη και προϊσταμένου της Ενορίας της Αγίας Παρασκευής Αρτέμιδος πρεσβύτερου Βελισσάριου Καραμήτρου, του εφημέριου της Παναγίας Γιάτρισσας πρεσβύτερου Νικολάου Δελακοβία, του συνταξιούχου ιερέα πατρός Αγγέλου, και διακόνου, σε μια λαμπρή τελετή που τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος επισήμων προσώπων, τοπικοί φορείς και ενορίτες.

Μετά την τελετή του αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον εφημέριο του Ιερού Ναού, π. Βελισσάριο Καραμήτρο, τονίζοντας ότι το έργο  αποτελεί μεγάλη καταξίωση για τον ίδιο, ώστε να συνεχίζει να επιτελεί το έργο της εκκλησίας έξω από την εκκλησία και τη λατρευτική ζωή, σε ένα νέο πνευματικό κέντρο με «ενοριακή ζωή», προσθέτοντας και την ευχή να αυξηθεί το «νέο αίμα της ενορίας». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε «στην αρχοντιά των δωρητριών Ματθίλδης και Μαρίνας Κουφογιαννίδου να προσφέρουν ένα εξαψήφιο νούμερο, ώστε να γίνει η αγορά του οικοπέδου και να πάρει ανάσα η ενορία». Τέλος, ορμώμενος από την περικοπή από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, εξέφρασε την ευχή «αυτή η ενορία να δίνει φως και να αλατίζει τη ζωή, ώστε να μπορεί να βγάλει καρπούς».

Ο π. Βελισσάριος κατέθεσε την συγκίνησή του για την «ενεργή παρουσία της Αγίας Παρασκευής σε όλο το μήκος και πλάτος της πνευματικής δράσης». Πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα της χωροταξικής επέκτασης του Ιερού Ναού είναι «καρπός της αγάπης του Τριαδικού Θεού μέσω της προστάτιδος, της Αγίας Παρασκευής» και τόνισε ότι το νέο πνευματικό κέντρο αποτελεί «πνεύμονα πνευματικό» και «στέγη πνευματικής ανάτασης, παρηγοριάς και ανακούφισης». Τέλος αναφέρθηκε με ευγνωμοσύνη στη γενναιοδωρία των δωρητριών αλλά και των υπόλοιπων δωρητών και συνδρομητών αυτού του έργου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος Δημήτριος Μάρκου, ο Βουλευτής Ν.Δ. Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νικόλαος Πέππας, οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Σερέτης, Αντώνης Νομικός, Γεώργιος Μπέκας, Ιωάννης Μπασινάς, ο πρόεδρος του Οργ.Π.Π.Π «ο Ξενοφών» Παναγιώτης Λάμπρου, ο αντιπρόεδρος Γεώργιος Μπουφίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Άννα Ραφτοπούλου (αρχηγός μείζονος αντιπολίτευσης και πρόεδρος της δημοτικής παράταξης «ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α.»), Γεώργιος ΑργυρόςΔημήτρης ΜποτζιολήςΔονάτος ΓκέλιαςΣωτήριος ΔούροςΠέτρος Πουλάκης, Δήμητρα Αναγνωστοπούλου, ο πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Δ.Ε. Αρτέμιδος Γεώργιος Μπαϊρακτάρης, οι τοπικοί σύμβουλοι Δήμητρα ΣαρρήΓεωργία ΜπανάκαΔημήτριος Κατσίκης (πρώην Αντινομάρχης και αναπληρωτής συντονιστής Περιφέρειας), Βάσια Αναστασίου (μέλος της Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ), ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θωμάς Καλαμπόκης, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αρτέμιδος-Σπάτων Ειρήνη Πιτσιγαυδάκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Αρτέμιδας Θύμιος Ζήκας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων «Ο Μωριάς» Δημήτριος Δελλής, η πρόεδρος του Συλλόγου «Αρτέμιδος Ανάβαση» Χρύσα Τσέλιου, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Φορέα Ό.θ.Ω. Π.Α.Τ.Ω. Θεοδώρα Χρυσαφογιώργου. Το παρών έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας Αστυνομικών Βορειοανατολικής Αττικής και επόπτης Τροχαίας Αγίας Παρασκευής Δημήτριος Αποστολόπουλος.

Μετά το κόψιμο της κορδέλας από τον Σεβασμιώτατο, τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη, ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική από το παραδοσιακό μουσικό σχήμα Χοροσταλίτες και τις χορευτικές ομάδες των συλλόγων (με σειρά εμφάνισης): Ένωση Πελοποννησίων «Ο Μωριάς», Σύλλογος Ηπειρωτών Αρτέμιδας, Αρτέμιδος Ανάβασις, Πολιτιστικός Φορέας Οθώ-Πατώ, Ομοσπονδία Συλλόγων Αρτέμιδας. Κατά τον προλογισμό του προγράμματος από την Ειρήνη Πιτσιγαυδάκη, ο π. Βελισσάριος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αρτέμιδος-Σπάτων για τη στήριξη και αρμονική συνεργασία στην διοργάνωση του εορτής των εγκαινίων, τον Χάρη Μπακόπουλο για την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης, καθώς και όλους τους χορευτές των χορευτικών ομάδων των συλλόγων που συμμετείχαν με χορούς από όλη την Ελλάδα.

Φωτογραφίες: Γκέλη Μαρινέλη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων