06/12/2023 06/12/2023 Με τίτλο «Εκδηλώσεις Αγάπης – Στήριξη της Οικογένειας» ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος εξέδωσε εγκύκλιο, μέσω της οποίας μεταξύ αλλων προτρέπει όλους μας να ανοίξουμε την καρδιά και τη σκέψη μας στους πάσχοντες αδελφούς. Ο Σεβασμιώτατος ,ακόμη, ανακοίνωσε ότι με την έναρξη της νέας χρονιάς, θα επιδοθούν έπαινοι και θα χορηγηθούν σε ειδική...
06 Δεκεμβρίου, 2023 - 13:02
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2023 - 13:20

Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Μεσογαίας: «Εκδηλώσεις Αγάπης – Στήριξη της Οικογένειας» 

Διαδώστε:
Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Μεσογαίας: «Εκδηλώσεις Αγάπης – Στήριξη της Οικογένειας» 

Με τίτλο «Εκδηλώσεις Αγάπης – Στήριξη της Οικογένειας» ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος εξέδωσε εγκύκλιο, μέσω της οποίας μεταξύ αλλων προτρέπει όλους μας να ανοίξουμε την καρδιά και τη σκέψη μας στους πάσχοντες αδελφούς. Ο Σεβασμιώτατος ,ακόμη, ανακοίνωσε ότι με την έναρξη της νέας χρονιάς, θα επιδοθούν έπαινοι και θα χορηγηθούν σε ειδική τελετή οικονομικά επιδόματα σε οικογένειες των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής.

«Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή χαράς. Είναι όμως και γιορτή αγάπης. Ο Θεός από αγάπη γίνεται άνθρωπος και εμείς φιλότιμα και ευγνώμονα τη δική Του αγάπη αντανακλούμε στις μεταξύ μας σχέσεις. Αυτός είναι ο βαθύτερος λόγος που κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η Εκκλησία μας διενεργεί εκστρατείες και εράνους Αγάπης στρέφοντας την καρδιά και τη σκέψη μας σε όσους πάσχουν και υποφέρουν, σε όσους πεινούν και στερούνται , σε όσους ξεχασμένοι και εγκαταλελειμμένοι βαδίζουν τον ανηφορικό δρόμο της καθημερινότητας», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

«Θα ήθελα, λοιπόν, να προτρέψω όλους και φέτος να κινητοποιηθούμε με ενθουσιασμό αγάπης, να ανοίξουμε τις καρδιές μας και να συμβάλουμε το κατά δύναμιν στην καθιερωμένη «Εκστρατεία της Αγάπης», σε αυτήν την εκστρατεία της αλληλεγγύης και της προσφοράς. Η λύση δεν βρίσκεται στους λίγους που δίνουν πολλά, αλλά στους πολλούς που όλοι μαζί συντονισμένα προσφέρουμε ό,τι μπορούμε», επεσήμανε.

«Η οικογένεια να κλονίζεται στις μέρες μας συνθέμελα»

«Τα Χριστούγεννα βέβαια είναι και γιορτή οικογενειακή. Καθώς οι συνθήκες της ζωής, μας έχουν γεωγραφικά διασκορπίσει, συγκεντρωνόμαστε ανανεώνοντας τα αισθήματα του μεταξύ μας συνδέσμου και γιορτάζοντας την αμοιβαία κοινωνία μας. Δυστυχώς όμως, ενώ αυτό αποτελεί μία ισχυρή διαχρονική εμπειρία της Ελληνικής κοινωνίας, ξένα πρότυπα ζωής φαίνεται πώς ανατρέπουν τα μέχρι σήμερα ισχύοντα με αποτέλεσμα η οικογένεια να κλονίζεται στις μέρες μας συνθέμελα», τόνισε.

«Για αυτόν τον λόγο, η Μητρόπολή μας, με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων, αποφάσισε να ανακηρύξει τον μήνα Δεκέμβριο 2023 ως μήνα και Αγάπης και Στήριξης της Αγωνιζόμενης Οικογένειας, ώστε και εμείς να εκφράσουμε και πρακτικά τον ενώπιον του Θεού αντίλογό μας στα όσα καταστροφικά νομοθετούνται και επιβάλλονται, παίρνοντας στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στήριξης της οικογένειας», είπε.

«Για τον λόγο αυτό, με την έναρξη της νέας χρονιάς, θα επιδοθούν έπαινοι και θα χορηγηθούν σε ειδική τελετή οικονομικά επιδόματα σε οικογένειες των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής», κατέληξε.

Παρακάτω ολόκληρη η εγκύκλιος:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων