22/09/2023 22/09/2023 Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα παραρτήματα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Οι εγγραφές ολοκληρώνονται στις 27 Οκτωβρίου. Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής ιδρύθηκε το 1984. Αναγνωρίστηκε επίσημα από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και από την Ελληνική Πολιτεία με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού (ΦΕΚ 667-τ. Β-1985). Από τις τάξεις της...
22 Σεπτεμβρίου, 2023 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2023 - 19:09

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα παραρτήματα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Μεσογαίας

Διαδώστε:
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα παραρτήματα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Μεσογαίας

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα παραρτήματα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Οι εγγραφές ολοκληρώνονται στις 27 Οκτωβρίου.

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής ιδρύθηκε το 1984. Αναγνωρίστηκε επίσημα από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και από την Ελληνική Πολιτεία με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού (ΦΕΚ 667-τ. Β-1985).

Από τις τάξεις της πέρασαν πλειάδα σπουδαστών, πολλοί από τους οποίους διακρίθηκαν και διακρίνονται στο ιερό Αναλόγιο, αλλά και στην εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα σπουδών της σχολής αποτελείται από πέντε χρόνια φοίτησης στη διάρκεια των οποίων διδάσκονται, Θεωρία και πράξη Βυζαντινής Μουσικής, Ιστορία Βυζαντινής Μουσικής, Υμνολογία, Τυπικό κ.ά.

Στόχοι του προγράμματος σπουδών είναι η γνώση της Βυζαντινής Μουσικής παράδοσης, η άμεση επαφή με τη Λειτουργική ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας και η γνώση, διατήρηση και ανάδειξη της Ελληνικής γλώσσας.

Οι τίτλοι σπουδών που παρέχονται είναι Πτυχίο Ιεροψάλτου, Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής και Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων