08/02/2023 08/02/2023 Με πολλή ζωντάνια και έντονο ενδιαφέρον για συζήτηση, ολοκληρώθηκε το 11ο Νεανικό Συνέδριο για τη βία με τίτλο: «Μάλλον ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ», που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως με τη συμμετοχή 100 και πλέον μαθητών και μαθητριών...
08 Φεβρουαρίου, 2023 - 12:28
Τελευταία ενημέρωση: 08/02/2023 - 12:42

Μαθητικό Συνέδριο για τη Βία από τη Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής

Διαδώστε:
Μαθητικό Συνέδριο για τη Βία από τη Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής

Με πολλή ζωντάνια και έντονο ενδιαφέρον για συζήτηση, ολοκληρώθηκε το 11ο Νεανικό Συνέδριο για τη βία με τίτλο: «Μάλλον ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ», που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως με τη συμμετοχή 100 και πλέον μαθητών και μαθητριών Λυκείου και Γ’ Γυμνασίου.

Την επίσημη έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο οποίος τόνισε στα παιδιά ότι δεν υπάρχει χώρος για τη βία εκεί όπου καλλιεργείται η αγάπη.

Μέσα στην Εκκλησία μαθαίνουμε να βλέπουμε τον συνάνθρωπό μας όχι ως απειλή αλλά ως αδελφό, με την ετυμολογία της λέξης αυτής να υπογραμμίζει τη σημασία της: α+δελφύς (που σημαίνει μήτρα) = αδελφός, δηλαδή γεννημένος από την ίδια μήτρα.

Στο πρώτο μέρος του Συνεδρίου τα παιδιά παρακολούθησαν βίντεο με συνεντεύξεις μαθητών και μαθητριών που απαντούσαν σε ερωτήματα σχετικά με τή βία, ενώ πραγματοποιήθηκε και ζωντανή διαδραστική δημοσκόπηση την οποία παρουσίασε ο Γιώργος Σκιαδάς – γνωστός ως Neverlander – ο οποίος κατόρθωσε με ευχάριστο και δημιουργικό διάλογο να προκαλέσει τα παιδιά να τοποθετηθούν ειλικρινά και υπεύθυνα στο σπουδαίο αυτό θέμα.

Ακολούθησε μια πολύ κατατοπιστική εισήγηση με διαλογικό τρόπο από τον κ. Αναστάσιο Ματσόπουλο, Αναπλ. Καθηγητή Σχολικής Ψυχολογίας Παν/μίου Κρήτης, με θέμα: «Τα “πως” και τα “γιατί της βίας μεταξύ των μαθητών – Ένα διαφορετικό μάθημα κριτικής σκέψης για το φαινόμενο της βίας στα σχολεία».

Τέλος, το Συνέδριο έκλεισε με την πνευματική αντιμετώπιση του ζητήματος την οποία ανέπτυξε με πολύ εύληπτο και προσιτό στους νέους λόγο ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σχοινάς, εφημέριος Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου, στην καταληκτική εισήγηση που είχε τίτλο: «Η άλλη απάντηση στη βία».

Στα διαλείμματα του Συνεδρίου οι μαθητές από τα διάφορα Κατηχητικά αλλά και οι αντιπροσωπείες από τα Σχολεία που συμμετείχαν είχαν τη δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ τους που οπωσδήποτε δημιουργεί πολύ καλή βάση και για άλλες κοινές δράσεις στο μέλλον.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων