20/12/2021 20/12/2021 Κάλεσμα οι πιστοί να ανταποκριθούν στην εκστρατεία Αγάπης την οποία έχει κηρύξει η Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής προκειμένου να ενισχύσει το ποιμαντικό έργο της. Το έργο της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ για τους σοβαρά καρκινοπαθείς και νευρομυικούς ασθενείς, τα συσσίτια, τη στήριξη πολυτέκνων οικογενειών, τη βοήθεια μεμονωμένων πτωχών και κοινωφελών ιδρυμάτων, τα οποία αποτελούν προτεραιότητα της Μητρόπολης....
20 Δεκεμβρίου, 2021 - 13:54
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2021 - 13:56

Μεσογαίας Νικόλαος: Να κάνουμε κέντρο της ζωής τον πλησίον

Διαδώστε:
Μεσογαίας Νικόλαος: Να κάνουμε κέντρο της ζωής τον πλησίον

Κάλεσμα οι πιστοί να ανταποκριθούν στην εκστρατεία Αγάπης την οποία έχει κηρύξει η Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής προκειμένου να ενισχύσει το ποιμαντικό έργο της. Το έργο της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ για τους σοβαρά καρκινοπαθείς και νευρομυικούς ασθενείς, τα συσσίτια, τη στήριξη πολυτέκνων οικογενειών, τη βοήθεια μεμονωμένων πτωχών και κοινωφελών ιδρυμάτων, τα οποία αποτελούν προτεραιότητα της Μητρόπολης.

Όλα αυτά σε μία εποχή που τα Χριστούγεννα προβάλλουν και πάλι υπό διαφορετικές συνθήκες. “Και φέτος ιδιάζουσες και δύσκολες. Πανδημία, εμβόλια, μεταλλάξεις, περιορισμοί, ποικίλες ανησυχητικές πληροφορίες ταράζουν την όλη ατμόσφαιρα, διχάζουν τον κόσμο, προκαλούν σύγχυση και θολώνουν την εικόνα και την ομορφιά της μεγάλης γιορτής”, αναφέρει ο Σεβασμιώτατος.

Παράλληλα, καλεί να βάλουμε για μια ακόμη φορά έναν υψηλό στόχο: κέντρο της ζωής ο πλησίον αδελφός μας και όργανο της αγάπης μας η συνεργασία μας. “Όλοι μας μπορούμε να συνεισφέρουμε με κάποιον τρόπο. Στα Μεσόγεια και τη Λαυρεωτική τις μέρες αυτές θα είμαστε εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Κάτι λίγο από τον καθένα μας και το θαύμα έγινε. Κι αν δεν μπορέσουμε να εξαλείψουμε τη δυστυχία, σίγουρα μπορούμε να την περιορίσουμε προσφέροντας λίγη ανακούφιση και παρηγοριά”, υπογραμμίζει.

Αναλυτικά το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου:

Αγαπητοί μου αδελφοί, χαίρετε πάντοτε εν Κυρίω.

Και πάλι μπροστά μας προβάλλει η γιορτή των Χριστουγέννων. Κάθε χρόνο και με διαφορετικές συνθήκες. Και φέτος ιδιάζουσες και δύσκολες. Πανδημία, εμβόλια, μεταλλάξεις, περιορισμοί, ποικίλες ανησυχητικές πληροφορίες ταράζουν την όλη ατμόσφαιρα, διχάζουν τον κόσμο, προκαλούν σύγχυση και θολώνουν την εικόνα και την ομορφιά της μεγάλης γιορτής.

Στον ορίζοντα όμως εμείς σταθερά διακρίνουμε την ευλογία της παρουσίας του Θεού ανάμεσά μας και την ανάγκη ζωντανής εκδήλωσης της αγάπης μας. Ιδίως τώρα που μας επιβάλλονται αποστάσεις, που τραυματίζεται ο σύνδεσμός μας, που χωρίς να το καταλαβαίνουμε σιγά σιγά απομακρυνόμαστε ο ένας από τον άλλον, που η τεχνολογία ουσιαστικά μας αποξενώνει, η ανάγκη να τονώσουμε την αγάπη μας, να βρούμε τρόπους να την εκδηλώσουμε, ιδέες να της δώσουμε έκφραση είναι επιτακτική.

Στα νοσοκομεία συναντούμε γιατρούς και νοσηλευτές που πραγματικά αναλίσκονται και θυσιάζονται για τους ασθενείς. Τους είμαστε τόσο ευγνώμονες! Γνωστοί και άγνωστοι συμπολίτες μας, παρά τα όσα ακούγονται, ξεπερνούν τους όποιους φόβους και τους δισταγμούς τους και εμβολιάζονται από αγάπη προς τους συνανθρώπους τους. Κάποιοι άλλοι με ποικίλους τρόπους διακονούν ανιδιοτελώς όσους βρίσκονται σε ανέχεια και ανάγκη. Όχι δεν χάθηκε ακόμη η αγάπη. Υπάρχει και είναι ζωντανή.

Καθώς λοιπόν ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα στις εκκλησιές μας, μαζί με τη νηστεία, τις ακολουθίες, τους στολισμούς, κεντρική θέση και μέριμνα δίνουμε και στις δράσεις της αγάπης, κυρίως στο ενδιαφέρον και τη βοήθεια προς τους πτωχούς και αναγκεμένους, που βέβαια δεν είναι λίγοι.

Η Μητρόπολή μας, πάντα στρατευμένη στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς και διακονίας του συνανθρώπου μας, αντικρύζοντας τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, δεν μπορεί να αδιαφορήσει. Το έργο της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ για τους σοβαρά καρκινοπαθείς και νευρομυικούς ασθενείς, τα συσσίτια, η στήριξη πολυτέκνων οικογενειών, η βοήθεια μεμονωμένων πτωχών και κοινωφελών ιδρυμάτων αποτελούν προτεραιότητα και της Μητροπόλεώς μας και της Εκκλησίας γενικότερα. Γι’ αυτό και απευθύνουμε ένα προσκλητήριο γενικής κινητοποίησης προσφοράς και αγάπης.

Η παράδοση θέλει κάθε χρόνο τέτοιες μέρες να γίνεται ο λεγόμενος ΕΡΑΝΟΣ της ΑΓΑΠΗΣ, μια λογία αγάπης. Όπως όμως και πέρσι, για λόγους πρακτικούς, μιάς και δεν είναι εύκολες οι μετακινήσεις και οι δημόσιες προσεγγίσεις, σκεφθήκαμε να κάνουμε διαδικτυακά μια ψηφιακή ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ.

Σύνθημά μας:

«Μια ματιά στον διπλανό μας,
μια αγκαλιά στον φτωχό και πονεμένο αδελφό μας.
Όλοι μαζί για το θαύμα της προσφοράς και της αγάπης».

Είμαστε πολλοί που προσφέροντας από λίγο ο καθένας, μπορούμε να πετύχουμε κάτι αξιοθαύμαστο και κυρίως να ξυπνήσουμε τις κοιμισμένες από τη φιλαυτία καρδιές μας. Η φιλανθρωπία βοηθεί τον πτωχό κυρίως όμως ζωογονεί τον χορηγό. Αυτό αποτελεί και εμπειρία μας.

Ας βάλουμε για μια ακόμη φορά έναν υψηλό στόχο: κέντρο της ζωής ο πλησίον αδελφός μας και όργανο της αγάπης μας η συνεργασία μας. Όλοι μας μπορούμε να συνεισφέρουμε με κάποιον τρόπο. Στα Μεσόγεια και τη Λαυρεωτική τις μέρες αυτές θα είμαστε εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Κάτι λίγο από τον καθένα μας και το θαύμα έγινε. Κι αν δεν μπορέσουμε να εξαλείψουμε τη δυστυχία, σίγουρα μπορούμε να την περιορίσουμε προσφέροντας λίγη ανακούφιση και παρηγοριά!

Όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει στη Μητρόπολη η στην ενορία του η στη Μονάδα Καρκινοπαθών η ΓΑΛΙΛΑΙΑ η όπου και όπως και όσο ο καθένας νομίζει στη φετινή ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ.

Μπορούμε και μέσα από την ιστοσελίδα της Μητροπόλεώς μας, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες να κάνουμε την όποια μικρή η μεγαλύτερη προσφορά μας είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, είτε με ταχυδρομική επιταγή, είτε με ηλεκτρονική κατάθεση διαδικτυακά. Τρόποι υπάρχουν πολλοί. Λίγη σκέψη, λίγος χρόνος και καλή διάθεση και η ευλογία του Θεού θα γεμίσει τόσα σπίτια, τόσες καρδιές. Μαζί με άλλων και τη δική μας.

Ας διαδώσουμε το μήνυμα όπου μπορούμε, ας δώσουμε ότι μας επιτρέπουν οι δυνατότητές μας και ας χαρούμε όλοι μαζί την ευλογία του Θεού στη ζωή μας. Με τον τρόπο αυτόν ίσως φέτος γιορτάσουμε αληθινότερα τη Γέννηση του Κυρίου από κάθε άλλη φορά. Γιατί όχι;

Ο Χριστός να είναι μαζί μας.

ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥ­ΓΕΝΝΑ,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† ‘Ο Με­σο­γαί­ας και Λαυ­ρε­ω­τι­κης ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

www.galilee.gr

www.imml.gr

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων