06/12/2020 06/12/2020 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος στο κήρυγμά του κατά την αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σπάτων αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Νικολάου ο οποίος όπως είπε είχε μια καθαρή καρδιά που εγχέεται ανάμεσα στους πιστούς. Μεταξύ άλλων ανέφερε : ” Είναι ένας Άγιος που ιδιαίτερα...
06 Δεκεμβρίου, 2020 - 10:48
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2020 - 11:58

Ο Άγιος Νικόλαος έχει καρδιά καθαρή που εγχέεται στους πιστούς

Διαδώστε:
Ο Άγιος Νικόλαος έχει καρδιά καθαρή που εγχέεται στους πιστούς

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος στο κήρυγμά του κατά την αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σπάτων αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Νικολάου ο οποίος όπως είπε είχε μια καθαρή καρδιά που εγχέεται ανάμεσα στους πιστούς.

Μεταξύ άλλων ανέφερε :

” Είναι ένας Άγιος που ιδιαίτερα τιμάται στην Εκκλησία. Είναι ο μόνος Άγιος που τιμάται εβδομαδιαία στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας. Ποιος είναι ο λόγος που τον αξίωσε ο Θεός να είναι θαυματουργός ενώ δεν ήταν ούτε μέγας ασκητής, ούτε μέγας μάρτυς ούτε ξακουστός Θεολόγος. Για τον Άγιο Νικόλαο στο Μηναίο υπάρχουν 47 σελίδες αφιερωμένες στον βίο του, πρέπει να ψάξουμε το μυστικό του δεν χρειάζεται όμως πολύ ψάξιμο, διαβάζοντας τη ζωή του βλέπουμε ότι υπάρχει μια καρδιά καθαρή, που εγχέεται ανάμεσα στους πιστούς»

Παρακολουθήστε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου μετά τη Θεία Λειτουργία:

Αποσπασματικά σημειώνουμε μερικά σημεία από το κήρυγμά του

«Αγάπη προς τους αμαρτωλούς και τους αδικημένους, αγάπη στους εν ανάγκαις και στους φτωχούς, σε όποιον βρίσκεται σε ανάγκη ο Άγιος Νικόλαος φαίνεται να παρεμβαίνει» αναφέρει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος για τα θαύματα τα οποία κάνει ο Άγιος Νικόλαος τόσο όσο ήταν εν ζωή όσο και μετά την κοίμησή του. Έπειτα περιέγραψε μια ιστορία από το βίο του Αγίου Νικολάου «που σώζει τους εν αδικία ευρισκομένους» και στη συνέχεια με άλλο παράδειγμα για παρέμβαση του Αγίου Νικολάου όσο ήταν Επίσκοπος Μύρων σε μια οικογένεια που ήταν φτωχή και βοήθησε να σωθούν από την αμαρτία οι τρεις κόρες.

«Οι 16 Μητροπολιτικοί Ναοί από τους 82 της χώρας μας ανήκουν στον Άγιο Νικόλαο» ανέφερε ο Μητροπολίτης και μιλώντας για το τροπάριο του Αγίου ανέφερε ότι «Είναι μέγιστος Ιεράρχης, Πανάγιε Άγιε Νικόλαε αναφέρει το τροπάριο επειδή δεν είναι απλός Άγιος αλλά Πανάγιος».

«Είναι ίσως η χειρότερη περίοδος που βρίσκεται ολόκληρος ο πλανήτης ενώ οι λαοί δεν προσφεύγουν στον Θεό και σε εμάς τους Ορθοδόξους ο Άγιος Νικόλαος είναι γνωστός Άγιος και πρέπει να εμπνευστούμε από το πρόσωπο του Αγίου και των Αγίων γενικότερα και να γίνουμε όλοι άνθρωποι της Αγάπης. Ο Δεκέμβρης είναι ο μήνας της Αγάπης. Η Αγάπη δεν είναι μόνο πράξη είναι κίνηση της ψυχής» ανέφερε ο Μητροπολίτης για τη φετινή και παρότρυνε τους πιστούς «Να σκεφτεί ο καθένας μας, τώρα που δεν έχουμε άλλο τρόπο να εκφράσουμε την πίστη μας, να εκφράσουμε την αγάπη μας διαφορετικά, εμπνευσμένοι από τον Άγιο Νικόλαο και το δεύτερο η προσευχή μας, η προσευχή και η βεβαιότητα ότι μπορεί να κάνει το θαύμα του και σε εμάς».

“Στρεφόμαστε και εμείς και του λέμε Πανάγιε Νικόλαε έλα γρήγορα και λύτρωσε μας από αυτό το διέξοδο και δώσε μας τη Σωτηρία και τη Χάρις του Θεού. Να δώσει ο Θεός να είναι βοήθεια μας ο Άγιος Νικόλαος και να μας δίνει τη χάρη του, τη δύναμη και την ευλογία του. Χρόνια πολλά σε όλους και Βοήθεια μας ο Άγιος Νικόλαος.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων