23/03/2024 23/03/2024 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, τελέστηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Θεοδώρων Γαργηττού, Γέρακα – Αττικής, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου. Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος Ο Σεβασμιώτατος μετά τις ευχές, για καλή Σαρακοστή και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες, χρησιμοποίησε τρία ρήματα ‘...
23 Μαρτίου, 2024 - 17:17
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2024 - 17:19

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Γέρακα – Αττικής

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Γέρακα – Αττικής

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, τελέστηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Θεοδώρων Γαργηττού, Γέρακα – Αττικής, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου.

  • Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

Ο Σεβασμιώτατος μετά τις ευχές, για καλή Σαρακοστή και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες, χρησιμοποίησε τρία ρήματα ‘ ενδυναμού, κακοπάθησον και μνημόνευε,
από το Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας ( Τιμόθεον Β’ επιστ. Κεφ. Β΄ στ. 1-10 ) για το ολιγόλεπτο μήνυμά του:

<< 1) “…ενδυναμού εν τη χάριτι τη εν Χριστώ Ιησού…”, να βρίσκεις την δύναμή σου, από τη χάρη του Χριστού.
2 ) “…κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης Ιησού Χριστού…”, να έχεις την διάθεση να υποφέρεις, να κακοπαθήσεις, οτιδήποτε να θυσιάσεις, σαν καλός στρατιώτης του Χριστού.
3) ” …Μνημόνευε Ιησούν Χριστόν εγηγερμένον εκ νεκρών …”, να μην βγάλεις από τον νου σου, να μνημονεύεις τον Χριστό, Ανεστημένο!

Να μην φοβάσε τον Θάνατο! Η Αποστολική αυτή περικοπή, διαβάζεται συνήθως σε “Μάρτυρες”… τα κατορθώματα της πίστεως, είναι αποτέλεσμα της χάριτος του Θεού!
Πιστεύει ο πιστός και πέρνει νοερά από τον Θεό, την δική Του, χάρη και εκφράζεται ως φωτισμός ως δύναμη και μπορεί να αντιμετωπίσει και την καθημερινότητα και τους εσωτερικούς πειρασμούς >>, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος κ.Νικόλαος.

Πριν την “Απόλυση ” της Θείας Λειτουργίας, έγινε περιφορά της Ιεράς εικόνας, των Αγίων Θεοδώρων, πέριξ του Ιερού Ναού.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων