28/11/2023 28/11/2023 Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου πραγματοποιήθηκαν χθες, Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, τα τα εγκαίνια του νέου Διοικητηρίου της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου. Παρευρέθηκε, ως εκπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης. Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής...
28 Νοεμβρίου, 2023 - 13:16
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2023 - 13:21

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας στα εγκαίνια του Στρατηγείου της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας στα εγκαίνια του Στρατηγείου της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου πραγματοποιήθηκαν χθες, Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, τα τα εγκαίνια του νέου Διοικητηρίου της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου.

Παρευρέθηκε, ως εκπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης. Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ενώ στο πλαίσιο αυτής το προσωπικό του αγήματος απόδοσης τιμών έφερε την νέα στολή παραλλαγής των Ενόπλων Δυνάμεων. Μετά το πέρας της τελετής οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του νέου κτηρίου και να παρακολουθήσουν επίδειξη των δυνατοτήτων του ΚΕΠΙΧ, μεταξύ των οποίων μεταφορά εικόνας από 3 διαφορετικές περιοχές διεξαγωγής Ειδικών Επιχειρήσεων, προβολή πληροφοριών από ανοιχτές και διαβαθμισμένες πηγές και συνομιλία μέσω βιντεοκλήσης με τον επικεφαλής του τμήματος της ΔΕΠ στην Μοζαμβίκη.

Η υλοποίηση του έργου

Η ολοκλήρωση της κατασκευής του Στρατηγείου το οποίο θα στεγάζει το επιτελείο της ΔΕΠ, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της διαρκούς αναβάθμισης των δυνατοτήτων των Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΕΔ – ΔΕΕ) των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό την δημιουργία ενός πανίσχυρου αυτοδύναμου σχήματος κοινής επιχειρησιακής αντίληψης και δράσης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, που εγγυάται την αποτελεσματική εκτέλεση κάθε ειδικής αποστολής, και το οποίο προέκυψε ως μια αδήριτη ανάγκη και απαίτηση ενός πολυσχιδούς Σχηματισμού, με περιοχή ευθύνης σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια, και παρουσία και εκτός συνόρων σε ειρήνη, ένταση, πόλεμο και κρίση.

Η υλοποίηση του έργου, πέραν της βελτίωσης του εργασιακού περιβάλλοντος και των συνθηκών διαβίωσης του επιτελείου της ΔΕΠ, προσφέρει αναβαθμισμένες δυνατότητες στην συνολική επιτελική και επιχειρησιακή λειτουργία της Διοίκησης, καθώς παρέχει υποδομές ασφάλειας και διακίνησης δεδομένων – πληροφοριών που καθιστούν εφικτή την διασυνδεσιμότητα και την διαλειτουργικότητα με αντίστοιχους σχηματισμούς και φορείς του ΝΑΤΟ. Επιπλέον, το υπερσύγχρονο Κέντρο Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) της ΔΕΠ, μέσω του διαβαθμισμένου δικτύου οπτικών ινών και των εξελιγμένων επικοινωνιακών δυνατοτήτων του και σε απόλυτο συντονισμό με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) του ΓΕΕΘΑ, καθίσταται ένας κόμβος ελέγχου και διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων