09/05/2020 09/05/2020 Οι εθελοντές είναι σημαντικοί και πολύτιμοι συνεργάτες της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας “ΓΑΛΙΛΑΙΑ”. Συμβάλλουν ιδιαίτερα, ως άμεσοι και στενοί συνεργάτες της διεπιστημονικής ομάδας, στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ασθενών και των φροντιστών τους. Η συμμετοχή των εθελοντών είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση της ολοκληρωμένης φροντίδας των ασθενών και των οικογενειών τους, καθώς και για...
09 Μαΐου, 2020 - 22:31
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2020 - 22:11

Πάμε για εθελοντές στη “Γαλιλαία”;

Διαδώστε:
Πάμε για εθελοντές στη “Γαλιλαία”;

Οι εθελοντές είναι σημαντικοί και πολύτιμοι συνεργάτες της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας “ΓΑΛΙΛΑΙΑ”. Συμβάλλουν ιδιαίτερα, ως άμεσοι και στενοί συνεργάτες της διεπιστημονικής ομάδας, στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ασθενών και των φροντιστών τους. Η συμμετοχή των εθελοντών είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση της ολοκληρωμένης φροντίδας των ασθενών και των οικογενειών τους, καθώς και για την υλοποίηση του οράματος της “ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ”.

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες, αυστηρές προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος εθελοντής στη “ΓΑΛΙΛΑΙΑ”.

Από τους υπάρχοντες εθελοντές, ορισμένοι αποφάσισαν να προσφέρουν έχοντας βιώσει κάποια προσωπική εμπειρία, η οποία τους ευαισθητοποίησε ως προς τις ειδικές ανάγκες των ασθενών με καρκίνο ή πασχόντων από άλλες απειλητικές για τη ζωή ασθένειες. Όλοι πάντως έχουν την διάθεση να συμπαρασταθούν και να βοηθήσουν, όσο περνά από το χέρι τους, συνανθρώπους που διέρχονται μία οδυνηρή φάση στη ζωή τους.

Η καλή διάθεση βοηθάει, ωστόσο δεν επαρκεί. Χρειάζεται κι ένα φρόνημα μαθητείας, να είναι δηλαδή ο εθελοντής ανοιχτός στο να μαθαίνει όλο και περισσότερα για τις ιδιαιτερότητες που κρύβει αυτή η κρίσιμη περίοδος της ζωής των πασχόντων αδελφών μας. Παράλληλα, είναι απαραίτητο ο εθελοντής να κατανοεί και αποδέχεται το πνεύμα της ανακουφιστικής φροντίδας, σύμφωνα με τις αρχές της “ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ”. Σε αυτό βοηθάει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Μονάδας το οποίο είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν ανελλιπώς.

Ο εθελοντισμός στην Ανακουφιστική Φροντίδα προσφέρει μεγάλη συναισθηματική ανταπόδοση. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι εθελοντές νιώθουν ότι παίρνουν περισσότερα από όσα προσφέρουν! Η συμμετοχή όμως στην Ανακουφιστική Φροντίδα μπορεί να μην είναι η κατάλληλη επιλογή για όλους τους ανθρώπους. Συμπληρώνοντας την αίτηση εθελοντή στη “ΓΑΛΙΛΑΙΑ”, θα κληθείτε σε προσωπική συνέντευξη, μετά την οποία, αν γίνετε δεκτοί, θα παρακολουθήσετε το σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 40 ωρών. Μέσα από αυτή την διαδικασία, οι εθελοντές συνήθως διαπιστώνουν εάν αυτός ο χώρος τους ταιριάζει και με ποιο τρόπο μπορούν καλύτερα να δραστηριοποιηθούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων