04/03/2024 04/03/2024 Τον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, επισκέφθηκε την Κυριακή, 3 Μαρτίου 2024, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος. Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν οι ιερείς του Καθεδρικού Ναού οι οποίοι και τον ενημέρωσαν για την ιστορία του ναού καθώς και την αρχιτεκτονική και εικονογραφική διακόσμηση. Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Μεσογαίας...
04 Μαρτίου, 2024 - 11:52
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2024 - 11:44

Ποντγκόριτσα: Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Αμφιλοχίου τέλεσε ο Μεσογαίας Νικόλαος

Διαδώστε:
Ποντγκόριτσα: Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Αμφιλοχίου τέλεσε ο Μεσογαίας Νικόλαος

Τον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, επισκέφθηκε την Κυριακή, 3 Μαρτίου 2024, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν οι ιερείς του Καθεδρικού Ναού οι οποίοι και τον ενημέρωσαν για την ιστορία του ναού καθώς και την αρχιτεκτονική και εικονογραφική διακόσμηση.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Μεσογαίας μετέβη στην κρύπτη του Καθεδρικού Ναού όπου βρίσκεται το παρεκκλήσιο του Αγίου Αμφιλοχίου Επισκόπου Ικονίου όπου βρίσκεται ο τάφος του μακαριστού Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλοχίου, όπου τέλεσε τρισάγιο υπέρ αιωνίου αναπαύσεως της ψυχής του.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος αναφέρθηκε με συγκινητικά λόγια στον μακαριστό Ιεράρχη τον οποίο γνώριζε προσωπικά και είχε την ευλογία να διατηρεί επικοινωνία μαζί του. “Έχετε μεγάλη ευλογία. Δεν υπήρχε άλλος τέτοιος Επίσκοπος”, είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος στους παριστάμενους πατέρες.

Το πρωί της Κυριακής ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος προέστη στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο το οποίο τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Μεταμορφώσεως τοτ Σωτήρος στο Τρέμπνιε της Βοσνίας όπου τελέστηκε το μνημόσυνο για τα τρία χρόνια από την εκδημία του μακαριστού Επισκόπου πρώην Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κυρού Αθανασίου (Γέφτιτς).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων