11/04/2023 11/04/2023 Γύρω στις 7:00 μ.μ., όπως κάθε χρόνο θα γίνει η υποδοχή του Αγίου Φωτός στον Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας, το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου 2023. Αυτό αναφέρει σε Εγκύκλιο σημείωμα που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής με τίτλο: «Υποδοχή Αγίου Φωτός – Αναστάσιμα Τρισάγια». “Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου γύρω στις 7:00...
11 Απριλίου, 2023 - 9:32
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2023 - 18:11

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου η υποδοχή του Αγίου Φωτός στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Διαδώστε:
Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου η υποδοχή του Αγίου Φωτός στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Γύρω στις 7:00 μ.μ., όπως κάθε χρόνο θα γίνει η υποδοχή του Αγίου Φωτός στον Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας, το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου 2023.

Αυτό αναφέρει σε Εγκύκλιο σημείωμα που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής με τίτλο: «Υποδοχή Αγίου Φωτός – Αναστάσιμα Τρισάγια». “Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου γύρω στις 7:00 μ.μ., όπως κάθε χρόνο θα γίνει η υποδοχή του Αγίου Φωτός στον Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας. Στη συνέχεια, στις 8:00 μ.μ., θα το υπο­δε­χθούμε στο Ιερό Προσκύνημα του Χριστού στα Σπάτα με σύντομη τελετή. Για τον λόγο αυτόν, καλούμε τους ιερείς των ενοριών μας με αντι­προσωπευτική συνοδεία πιστών, να προσ­έλθουν με κατάλληλα προευ­τρεπισμένα φαναράκια, προκειμένου να λάβουν το Άγιον Φως και να το μεταφέρουν σε όλες τις ενορίες, τα εκκλησάκια και τα σπίτια”, αναφέρει το Εγκύκλιο σημείωμα για την υποδοχή του Αγίου Φωτός.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το Εγκύκλιο Σημείωμα το οποίο υπογράφει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος. 

Υπενθυμίζεται ότι το Μεγάλο Σάββατο περίπου στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η τελετή του Αγίου  Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. Στην Αγία Γη θα μεταβεί Ελληνική αποστολή προκειμένου να παραστεί στην τελετή και να μεταφέρει εν συνεχεία το Άγιο Φως στην Ελλάδα. Επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης. Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει οριστεί ο Συνοδικός Ιεράρχης, Μητροπολίτης  Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. Από τα Ιεροσόλυμα εν συνεχεία το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου την αποστολή αναμένεται να υποδεχθεί ο Επιχώριος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος. Από τον αερολιμένα της Αθήνα το Άγιος Φως, όπως κάθε χρόνο, με ειδικές πτήσεις θα μεταφερθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης: Μητροπολίτης Μεσογαίας: Να ζήσουμε την Ανάσταση από κοντά σαν πραγματικό, σημερινό, καρδιακό γεγονός

Φωτογραφία από την άφιξη του Αγίου Φωτός στην Αθήνα το 2022

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων