14/01/2021 14/01/2021 Με τη Χάρη του Θεού και παρά τις δυσκολίες εκ της πανδημίας η Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής παρέμεινε ζώσα και δρώσα, συν τοις άλλοις και σε όλους τους τομείς της λειτουργικής και λατρευτικής ζωής της Εκκλησίας. Την περίοδο αυτή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος τέλεσε τις χειροτονίες δύο νέων κληρικών της Μητροπόλεως, τηρουμένων φυσικά...
14 Ιανουαρίου, 2021 - 21:31
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2021 - 20:30

Χειροτονίες δύο νέων κληρικών απο τον Μητροπολίτη Μεσογαίας

Διαδώστε:
Χειροτονίες δύο νέων κληρικών απο τον Μητροπολίτη Μεσογαίας

Με τη Χάρη του Θεού και παρά τις δυσκολίες εκ της πανδημίας η Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής παρέμεινε ζώσα και δρώσα, συν τοις άλλοις και σε όλους τους τομείς της λειτουργικής και λατρευτικής ζωής της Εκκλησίας. Την περίοδο αυτή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος τέλεσε τις χειροτονίες δύο νέων κληρικών της Μητροπόλεως, τηρουμένων φυσικά όλων των προβλεπομένων μέτρων πρόληψης διάδοσης του κορωνοϊού.

Την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, 27 Δεκεμβρίου 2020, εορτή του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, ιερούργησε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Νεκταρίου Καμαρίζης, όπου κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Στεφάνου Στεφανίδου, εγγάμου κληρικού, ο οποίος υπηρέτησε επί 14 έτη ως διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου και συγκεκριμένα στην Ιερά Νήσο Τήνο.

Ακολούθως, το Σάββατο 2 Ιανουαρίου, εορτή του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, λειτούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνος Παλλήνης, όπου και τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του κ. Αιμιλιανού Μεταξά, εγγάμου, πτυχιούχου της Σχολής Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και κατά σάρκα αδελφού του Διακόνου της Μητροπόλεως, π. Νικολάου Μεταξά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων