23/05/2022 23/05/2022 Ιερά Αγρυπνία, προς τιμήν του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, Αγίου Ευμενίου του Κρητός, τελέσθηκε το εσπέρας της Κυριακής 22 Μαΐου, στον Ιερό Ναό των Αγίων ενδόξων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, της πόλεως της Καλαμάτας, όπου τίθενται σε προσκύνηση απότμημα του Τιμίου Σταυρού και λείψανα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Της Ιεράς Αγρυπνίας...
23 Μαΐου, 2022 - 7:50
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2022 - 7:51

Αγρυπνία για τον Άγιο Ευμένιο τον Νέο στην Καλαμάτα

Διαδώστε:
Αγρυπνία για τον Άγιο Ευμένιο τον Νέο στην Καλαμάτα

Ιερά Αγρυπνία, προς τιμήν του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, Αγίου Ευμενίου του Κρητός, τελέσθηκε το εσπέρας της Κυριακής 22 Μαΐου, στον Ιερό Ναό των Αγίων ενδόξων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, της πόλεως της Καλαμάτας, όπου τίθενται σε προσκύνηση απότμημα του Τιμίου Σταυρού και λείψανα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Της Ιεράς Αγρυπνίας προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, πλαισιωμένος από τους εφημερίους του Ναού Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Τσιριγώτη και Οικονόμο Ανδρέα Γεωργακόπουλο. Προ του πέρατος της Ιεράς Αγρυπνίας, ο Πρωτοσύγκελλος, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του τιμωμένου Αγίου και στην ευλογημένη γνωριμία του με τον Άγιο, όταν, κατά τα νεανικά του χρόνια, επισκεπτόταν συχνά τον ναΐσκο των Αγίων Αναργύρων, στο Νοσοκομείο Λοιμωδών, στο Αιγάλεω, προκειμένου να λάβει την ευλογία του.

Τόνισε δε πως η ανακήρυξη νέων Αγίων, από την Εκκλησία μας, επιβεβαιώνει ότι η Εκκλησία και οι Άγιοι Της δεν είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν και ότι η αγιότητα βιώνεται διαχρονικά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων