21/05/2022 21/05/2022 Η πόλη της Καλαμάτας υποδέχθηκε χθες το απόγευμα απότμημα εκ του Τιμίου Σταυρού και αποτμήματα Λειψάνων των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Αιμυαλών Αρκαδίας. Τα Ιερά Θησαυρίσματα υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και πλήθους πιστών....
21 Μαΐου, 2022 - 10:01
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2022 - 9:21

Απότμημα Τιμίου Ξύλου και Λείψανα των Αγ. Κων/νου και Ελένης υποδέχθηκε η Καλαμάτα

Διαδώστε:
Απότμημα Τιμίου Ξύλου και Λείψανα των Αγ. Κων/νου και Ελένης υποδέχθηκε η Καλαμάτα

Η πόλη της Καλαμάτας υποδέχθηκε χθες το απόγευμα απότμημα εκ του Τιμίου Σταυρού και αποτμήματα Λειψάνων των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Αιμυαλών Αρκαδίας.

Τα Ιερά Θησαυρίσματα υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και πλήθους πιστών.

Στη συνέχεια, εναποτέθηκαν στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Καλυβίων Καλαμάτας, ενώ ακολούθησε η τέλεση Αρχιερατικού Εσπερινού.

Με το πέρας της Ακολουθίας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νεοαναγερθείσης ενοριακής αίθουσας, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Ο Μητροπολίτης, απευθυνόμενος στους πιστούς, ευχήθηκε ο Τίμιος Σταυρός και τα Άγια Λείψανα να χαρίζουν υγεία, να αποτελούν ενίσχυση στις όποιες δοκιμασίες και να χαριτώνουν τη ζωή όλων.

Συνάμα, ευχαρίστησε αδελφικώς το Σεβ. Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο και τοποτηρητή της χηρευούσης Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως για την έγκριση μεταφοράς του αποτμήματος του Τιμίου Σταυρού και των Ιερών Λειψάνων στην Καλαμάτα.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευστ. Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Να σημειωθεί ότι τα Ιερά Σεβάσματα θα παραμείνουν στην Καλαμάτα για προσκύνημα μέχρι και τη Δευτέρα 23 Μαΐου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων