01/01/2021 01/01/2021 Στον Ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, του επονομαζομένου “Φλαρίου”, στην πόλη της Καλαμάτας, εορτάστηκε η Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Χριστού και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως, Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά, τους εφημερίους του Ναού...
01 Ιανουαρίου, 2021 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2021 - 17:43

Δύο χειροτονίες ανήμερα του Αγίου Βασιλείου στην Καλαμάτα

Διαδώστε:
Δύο χειροτονίες ανήμερα του Αγίου Βασιλείου στην Καλαμάτα

Στον Ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, του επονομαζομένου “Φλαρίου”, στην πόλη της Καλαμάτας, εορτάστηκε η Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Χριστού και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως, Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά, τους εφημερίους του Ναού και τους Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου του Ναού π. Βασιλείου Κουτσόγιαννη και την εις Διάκονον χειροτονία του Δημητρίου Γεωργόπουλου, υιού το ιερέως Αθανασίου Γεωργόπουλου, εφημερίου της κοινότητας Πιλαλήστρας Μεσσηνίας.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος τιμώντας την πολυετή διακονία του π. Αθανασίου Γεωργόπουλου του απένειμε το οφίκιο του Οικονόμου, ενώ κατά την απόλυση ευλόγησε και την Βασιλόπιτα του Ιερού Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων