25/01/2021 25/01/2021 Η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων, με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης διακοσίων ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, διοργανώνει το προσεχές Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021 Επιστημονική Ημερίδα, με θέμα: «Η προκήρυξη της Μεσσηνιακής Γερουσίας προς τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς: Αποτιμώντας την σημασία της σήμερα». Δύο Πανεπιστημιακοί Καθηγητές θα δώσουν την ερμηνεία...
25 Ιανουαρίου, 2021 - 10:29
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2021 - 9:29

Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια Επανάστασης από την Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας

Διαδώστε:
Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια Επανάστασης από την Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων, με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης διακοσίων ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, διοργανώνει το προσεχές Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021 Επιστημονική Ημερίδα, με θέμα: «Η προκήρυξη της Μεσσηνιακής Γερουσίας προς τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς: Αποτιμώντας την σημασία της σήμερα».

Δύο Πανεπιστημιακοί Καθηγητές θα δώσουν την ερμηνεία τους:

α) «Το ανολοκλήρωτο 1821. Σκέψεις για τα 200 έτη μετά την προκήρυξη της Μεσσηνιακής Γερουσίας», ομιλητής ο Αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας του Ε.Κ.Π.Α. κ. Γεώργιος Στείρης.

β) «Η προκήρυξη της Μεσσηνιακής Γερουσίας και ο κόσμος των πολιτικών ιδεών», ομιλητής ο Καθηγητής Ιστορίας του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ευάνθης Χατζηβασιλείου.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων η Ημερίδα θα μεταδοθεί διαδικτυακά, από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο YouTube, με τίτλο: Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας – Εορτασμός 200 Ετών
και στον σύνδεσμο. 

Το πρωί του Σαββάτου 30 Ιανουαρίου 2021, όσοι επιθυμούν, θα μπορούν να παρακολουθήσουν σε live αναμετάδοση, από τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας, στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση, την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Εορτής των Τριών Ιεραρχών, το Μνημόσυνο των Μεσσηνίων Διδάχων του Γένους και την εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Ιωάννα Σοφιανοπούλου, Θεολόγο – Φιλόλογο (Msc Θεολογίας) και Υπ. Δρ. Βυζαντινής Ιστορίας, με θέμα: «Η συμβολή της Εκκλησίας στην παιδεία του υπόδουλου Ελληνισμού κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας (κρυφό σχολειό -διδάχοι του Γένους)».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων