04/06/2021 04/06/2021 Περατώθηκε την 21η Μαΐου 2021 ο Παμμεσσηνιακός Διαγωνισμός Δοκιμίου, Ποιήματος και Έργων ψηφιακής δημιουργίας (βίντεο, ρομποτική κατασκευή με κίνηση, μουσική δημιουργία με ψηφιακά μέσα), για μαθητές και μαθήτριες Α΄ καί Β΄ Λυκείου με θέμα: «Εκκλησιαστικές Προσωπικότητες του αγώνα στήν Μεσσηνία: Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Καλαμάτας Χρύσανθος Παγώνης, Επίσκοπος Κορώνης Γρηγόριος Μπίστης, Επίσκοπος Μεθώνης Γρηγόριος Παπαθεοδώρου», που...
04 Ιουνίου, 2021 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2021 - 22:45

“Εκκλησιαστικές Προσωπικότητες του αγώνα στήν Μεσσηνία”

Διαδώστε:
“Εκκλησιαστικές Προσωπικότητες του αγώνα στήν Μεσσηνία”

Περατώθηκε την 21η Μαΐου 2021 ο Παμμεσσηνιακός Διαγωνισμός Δοκιμίου, Ποιήματος και Έργων ψηφιακής δημιουργίας (βίντεο, ρομποτική κατασκευή με κίνηση, μουσική δημιουργία με ψηφιακά μέσα), για μαθητές και μαθήτριες Α΄ καί Β΄ Λυκείου με θέμα: «Εκκλησιαστικές Προσωπικότητες του αγώνα στήν Μεσσηνία: Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Καλαμάτας Χρύσανθος Παγώνης, Επίσκοπος Κορώνης Γρηγόριος Μπίστης, Επίσκοπος Μεθώνης Γρηγόριος Παπαθεοδώρου», που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων, με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης διακοσίων ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, έχοντας την δυνατότητα ελεύθερης επιλογής από μια σειρά δράσεων, κλήθηκαν να δημιουργήσουν Δοκίμιο, Ποίημα ή Έργα ψηφιακής δημιουργίας (βίντεο ή ρομποτική κατασκευή με κίνηση, μουσική δημιουργία με ψηφιακά μέσα), εμπνευσμένοι/ες από τις Εκκλησιαστικές Προσωπικότητες του αγώνα στην Μεσσηνία και να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για το θέμα, να προβληματιστούν σχετικά με την σημασία και την επικαιρότητά των προσωπικοτήτων αυτών στην σύγχρονη ζωή και κυρίως στην συμβολή τους στην Ελληνική Επανάσταση και τα διαχρονικά μηνύματα της δράσης τους.

Οι συμμετοχές που υποβλήθηκαν ήταν οι κάτωθι:

Από το 4ο ΕΠΑ.Λ. Καλαμάτας, με επιβλέπουσα καθηγήτρια την κ. Ελένη Αγγελοπούλου:

1. Η μαθήτρια της Α’ τάξης, Μαρία Πατσαρίνου, με το δοκίμιο «Μεσσηνία 1821: Υπέρ πίστεως και πατρίδος»
2. Η μαθήτρια της Β’ τάξης, Αικατερίνη Τσώνη, με το δοκίμιο «Επίσκοπος Μεθώνης, Γρηγόριος Παπαθεοδώρου: Ένας πραγματικά γενναίος!».

Από το 5ο ΓΕ.Λ. Καλαμάτας, με επιβλέπουσα καθηγήτρια την κ. Γεωργία Παπαθανασοπούλου:

1. Οι μαθήτριες της Β’ τάξης, Αγγελική Αγγελή και Μαρία Μερκούρη, με το δοκίμιο «Επίσκοπος Μεθώνης, Γρηγόριος Παπαθεοδώρου».
2. Ο μαθητής της Β’ τάξης, Σταύρος Μαρινόπουλος, με το ποίημα «Ωδή στον εθνομάρτυρα Γρηγόριο Παπαθεοδώρου, επίσκοπο Μεθώνης».
3. Η μαθήτρια της Β’ τάξης, Ζαμίρα Μπραχουσάϊ και η μαθήτρια της Α’ τάξης, Δήμητρα Χαϊδεμένου, με το έργο ψηφιακής δημιουργίας «Εις μνήμην του επισκόπου Μεθώνης, Γρηγορίου Παπαθεοδώρου, εθνομάρτυρος.»

Από το ΓΕ.Λ. Πεταλιδίου, με επιβλέπουσα καθηγήτρια την κ. Βασιλική Αγγελινού:

1. Η μαθήτρια της Β’ τάξης, Κωσταντίνα Ζέρβα, με το ποίημα «Η ώρα του ξεσηκωμού… Επίσκοπος Κορώνης, Γρηγόριος Μπίστης».

Η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας ευχαριστεί τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας κ. Νικ. Πεφάνη, για την συνεργασία και συναντίληψη στο θέμα, τους επιβλέποντες εκπαιδευτικούς και προ πάντων τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν.

Η βράβευση των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου 2021 στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, όπου θα λάβει χώρα και Μουσική εκδήλωση με τραγούδια για το 1821 σέ συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων