11/02/2022 11/02/2022 Σε κλίμα έκδηλης συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα η Εξόδιος Ακολουθία της μακαριστής πρώην Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Καλαμάτας, Μοναχής Βρυαίνης Μάτση. Της Ακολουθίας στο Καθολικό της Ιεράς Μονής προέστη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Καρθαγένης κ. Μελέτιο και Ιερείς. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η ταφή της μακαριστής Γερόντισσας στον...
11 Φεβρουαρίου, 2022 - 15:30
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2022 - 15:28

Εξόδιος Ακολουθία Προηγουμένης Ι.Μ. Αγ. Κων/νου και Ελένης Καλαμάτας

Διαδώστε:
Εξόδιος Ακολουθία Προηγουμένης Ι.Μ. Αγ. Κων/νου και Ελένης Καλαμάτας

Σε κλίμα έκδηλης συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα η Εξόδιος Ακολουθία της μακαριστής πρώην Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Καλαμάτας, Μοναχής Βρυαίνης Μάτση. Της Ακολουθίας στο Καθολικό της Ιεράς Μονής προέστη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Καρθαγένης κ. Μελέτιο και Ιερείς.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η ταφή της μακαριστής Γερόντισσας στον Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Λαζάρου, εντός του Μοναστηρίου.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας εξέφρασε τις ευχές του προς την αδελφότητα της Ιεράς Μονής για ανάπαυση της ψυχής της Γερόντισσας Βρυαίνης, η οποία αφιέρωσε την ύπαρξη και τη ζωή της στον Χριστό και η οποία θα δέεται τώρα πλέον από τον ουρανό για τη Μονή της μετανοίας της, που με αγάπη διακόνησε επί σειρά ετών.

Στην Εξόδιο Ακολουθία παρέστησαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος, εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων, καθώς και αντιπροσωπείες Μοναζουσών από άλλες Ιερές Μονές

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων