05/05/2021 05/05/2021 Στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, στην κωμόπολη της Θουρίας, πλησίον της Καλαμάτας, τιμήθηκε την 4η Μαΐου, εκ μεταθέσεως, η εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του εν Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, γνωστή ως εορτή του “Μαη-Θανάση” . Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος ΜητροπολίτηςΜεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος...
05 Μαΐου, 2021 - 6:28
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2021 - 6:08

Εορτάστηκε ο “Μάη-Θανάσης” στη Θουρία

Διαδώστε:
Εορτάστηκε ο “Μάη-Θανάσης” στη Θουρία

Στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, στην κωμόπολη της Θουρίας, πλησίον της Καλαμάτας, τιμήθηκε την 4η Μαΐου, εκ μεταθέσεως, η εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του εν Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, γνωστή ως εορτή του “Μαη-Θανάση” .

Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος ΜητροπολίτηςΜεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά , τον εφημέριο του Ναού Αρχιμ. Νικόδημο Αγγελόπουλο και τον διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στο πρόσωπο του τιμωμένου Αγίου και στην μεγάλη του προσφορά στην Ιερά επιστήμη της Θεολογίας, ενώ συνεχάρη τους πιστούς για την τήρηση των μέτρων υγιεινής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων