23/09/2021 23/09/2021 Στην αρχόντισσα της Μεσογείου, στην ιστορική Πύλο, τελέσθηκε παραμονή της εορτής της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, ο πανηγυρικός εσπερινός. Του Εσπερινού προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, με την συμμετοχή κληρικών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Πύλου. Προ του πέρατος της Ακολουθίας, ο π. Φίλιππος κηρύττοντας τον θείο λόγο, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας...
23 Σεπτεμβρίου, 2021 - 21:55

Εσπερινός για την Παναγία Μυρτιδιώτισσα στην Πύλο

Διαδώστε:
Εσπερινός για την Παναγία Μυρτιδιώτισσα στην Πύλο

Στην αρχόντισσα της Μεσογείου, στην ιστορική Πύλο, τελέσθηκε παραμονή της εορτής της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, ο πανηγυρικός εσπερινός.

Του Εσπερινού προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, με την συμμετοχή κληρικών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Πύλου.

Προ του πέρατος της Ακολουθίας, ο π. Φίλιππος κηρύττοντας τον θείο λόγο, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στο θαυμαστό γεγονός της ευρέσεως της εικόνος της Μυρτιδιώτισσας. Αναφερόμενος στην έννοια των θαυμαστών γεγονότων, τόνισε πως “το θαύμα δεν είναι ταχυδακτυλουργικό τέχνασμα αλλά βίωμα , στο οποίο πρέπει να πιστέψει κάποιος ώστε να το βιώσει, κι όχι να το πιστέψει μόνο αν και εφόσον το κατανοήσει”.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων