30/06/2020 30/06/2020 Στον πανηγυρίζοντα Ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, από όπου ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821, επί της Πλατείας 23ης Μαρτίου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία, επί τη μνήμη των Δώδεκα Αποστόλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο εφημέριος του ναού Αρχιμ. Επιφάνιος Ξυράφης...
30 Ιουνίου, 2020 - 14:59
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2020 - 14:32

Γιόρτασε ο ιστορικός ναός Αγίων Αποστόλων στην Καλαμάτα

Διαδώστε:
Γιόρτασε ο ιστορικός ναός Αγίων Αποστόλων στην Καλαμάτα

Στον πανηγυρίζοντα Ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, από όπου ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821, επί της Πλατείας 23ης Μαρτίου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία, επί τη μνήμη των Δώδεκα Αποστόλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο εφημέριος του ναού Αρχιμ. Επιφάνιος Ξυράφης και ο Αρχιδιάκονος π. Νεόφυτος Σαχλάς, ενώ το ιερό αναλόγιο κόσμησαν τα μέλη της χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Κωνσταντίνου Σιάχου.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους Δώδεκα Αποστόλους ως πρότυπα προς μίμηση και ευχήθηκε να είναι πρέσβεις μας στον ουρανό και να μας ενισχύουν στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων