23/07/2020 23/07/2020 Διευκρινήσεις αναφορικά με το άρθρο 90 του σχεδίου νόμου που έχει καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών και αφορά μεταξύ άλλων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) της Εκκλησίας της Ελλάδος , παρέχει με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος: «Το άρθρο 90 του νομοσχεδίου δεν έχει καμία σχέση με το διακανονισμό τυχόν χρεών των εκκλησιαστικών...
23 Ιουλίου, 2020 - 20:05
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2020 - 20:20

Ουδέποτε συζητήθηκε η αποστολή εγγράφου προς Βεσυρόπουλο

Διαδώστε:
Ουδέποτε συζητήθηκε η αποστολή εγγράφου προς Βεσυρόπουλο

Διευκρινήσεις αναφορικά με το άρθρο 90 του σχεδίου νόμου που έχει καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών και αφορά μεταξύ άλλων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) της Εκκλησίας της Ελλάδος , παρέχει με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος: «Το άρθρο 90 του νομοσχεδίου δεν έχει καμία σχέση με το διακανονισμό τυχόν χρεών των εκκλησιαστικών Ν.Π.Δ.Δ. προς το Κράτος. Εφ’ όσον τεθεί σε ισχύ, οι συμφωνίες διακανονισμού οφειλών θα υπόκειται σε έλεγχο και έγκριση από τα εποπτικά και αποφασιστικά όργανα κάθε εκκλησιαστικού Ν.Π.Δ.Δ., όπως προβλέπεται για κάθε συμφωνία των φορέων αυτών» αναφέρεται χαρακτηριστικά. Στο μεταξύ, σε έκδοση σχετικής ανακοινώσεως προχώρησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρει:

Με αφορμή το σημερινό Δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου (23 Ιουλίου 2020), με θέμα : “Ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών προς τους φορείς της Εκκλησίας της Ελλάδος” διευκρινίζω ότι:

α. Η Δ.Ι.Σ. ουδέποτε συζήτησε ή ενέκρινε την αποστολή εγγράφου, προς τον κ. Απ. Βεσυρόπουλο, υφυπουργό Οικονομικών, με θέμα την ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών προς τους φορείς της Εκκλησίας. Επίσης ουδέποτε ενέκρινε το περιεχόμενο της υποβληθείσας Αιτιολογικής Έκθεσης και των Προτεινομένων διατάξεων για το συγκεκριμένο θέμα.

β. Οι οφειλές του Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου προς το Ν.Π.Δ.Δ. της Αποστολικής Διακονίας έχουν πλέον ενταχθεί σε διαδικασία διακανονισμού, σύμφωνα με σχετική γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων