01/09/2022 01/09/2022 Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε χθες το απόγευμα η Εξόδιος Ακολουθία του Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου, τέως Εφημερίου του Μητροπολιτικού Ναού Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, ο οποίος εξεδήμησε σε ηλικία 87 ετών. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως. Κατά τον επικήδειο λόγο του ο Μητροπολίτης Σταγών, αφού...
01 Σεπτεμβρίου, 2022 - 8:08

Η Εξόδιος Ακολουθία του Πρωτοπρ. Κων/νου Γιαννακόπουλου στην Καλαμάτα

Διαδώστε:
Η Εξόδιος Ακολουθία του Πρωτοπρ. Κων/νου Γιαννακόπουλου στην Καλαμάτα

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε χθες το απόγευμα η Εξόδιος Ακολουθία του Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου, τέως Εφημερίου του Μητροπολιτικού Ναού Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, ο οποίος εξεδήμησε σε ηλικία 87 ετών.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως.

Κατά τον επικήδειο λόγο του ο Μητροπολίτης Σταγών, αφού μετέφερε τις συλλυπητήριες ευχές του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος απουσιάζει σε ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του αοιδίμου ιερέως, τονίζοντας τα χαρίσματα με τα οποία τον είχε προικίσει η Χάρις του Θεού, καθώς και στην σημαντική προσφορά του στην τοπική Εκκλησία. Φανερά συγκινημένος αναφέρθηκε στην πολύχρονη συνεργασία του με τον π. Κωνσταντίνο αλλά και στην σημαντική βοήθεια που του προσέφερε καθ’ όλη την διάρκεια που υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Στην συνέχεια έλαβε χώρα η ταφή του λειψάνου του μεταστάντος ιερέως στο Κοιμητήριο Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσα) Καλαμάτας, σύμφωνα με επιθυμία του ιδίου.
Παρέστησαν οι βουλευτές Ιωάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευστάθιος Αναστασόπουλος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Καλαμάτας, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών Φορέων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων