27/01/2022 27/01/2022 Με κατάνυξη ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Πολιούχο της Καλαμάτας και Προστάτιδα των Μεσσηνίων, Παναγία Υπαπαντή. Κατά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστάτησε ο  Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητρόπολης Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά και Ιερείς της πόλης. Σήμερα, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε η...
27 Ιανουαρίου, 2022 - 18:54
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2022 - 19:39

Η ενθρόνιση της «Παναγίας Υπαπαντής» στην Καλαμάτα

Διαδώστε:
Η ενθρόνιση της «Παναγίας Υπαπαντής» στην Καλαμάτα

Με κατάνυξη ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Πολιούχο της Καλαμάτας και Προστάτιδα των Μεσσηνίων, Παναγία Υπαπαντή. Κατά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστάτησε ο  Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητρόπολης Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά και Ιερείς της πόλης.

Σήμερα, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση της Θαυματουργού Εικόνος από το μόνιμο θρόνο της, στο θρόνο λιτανεύσεως Αυτής.

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς, ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος να είναι έφορος, σκέπη και προστασία για όλο τον κόσμο, ιδιαιτέρως στις δύσκολες μέρες που διανύουμε.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Ι. Ζαφειρόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Π. Λύρας και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων