27/01/2020 27/01/2020 Με την παρουσία πλήθους πιστών ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την πολιούχο της Καλαμάτας και προστάτιδα των Μεσσηνίων, Παναγία Υπαπαντή. Στον πανηγυρικό Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιερέων. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση της Ιεράς Εικόνος από το μόνιμο θρόνο της, στο θρόνο λιτανεύσεως Αυτής....
27 Ιανουαρίου, 2020 - 19:46
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2020 - 19:38

Η ενθρόνιση της Παναγίας Υπαπαντής στην Καλαμάτα

Διαδώστε:
Η ενθρόνιση της Παναγίας Υπαπαντής στην Καλαμάτα

Με την παρουσία πλήθους πιστών ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την πολιούχο της Καλαμάτας και προστάτιδα των Μεσσηνίων, Παναγία Υπαπαντή.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιερέων.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση της Ιεράς Εικόνος από το μόνιμο θρόνο της, στο θρόνο λιτανεύσεως Αυτής.

Ο κ. Χρυσόστομος, απευθυνόμενος στους πιστούς, ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος να είναι έφορος, σκέπη και προστασία για όλο τον κόσμο.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την 1η Φεβρουαρίου με την τέλεση πανηγυρικού πολυαρχιερατικού Εσπερινού, καθώς και τη 2α Φεβρουαρίου με την τέλεση της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και την μεγαλειώδη λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Λύρας και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων