04/12/2021 04/12/2021 Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια, τηρουμένων των μέτρων προάσπισης της δημόσιας υγείας και με την παρουσία πλήθους πιστών εκτός του ναΐσκου, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, στο ομώνυμο ιστορικό παρεκκλήσιο της πόλης της Καλαμάτας. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός, με την παρουσία ιερέων...
04 Δεκεμβρίου, 2021 - 21:01

Η εορτή της Αγίας Βαρβάρας στην Καλαμάτα

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Βαρβάρας στην Καλαμάτα

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια, τηρουμένων των μέτρων προάσπισης της δημόσιας υγείας και με την παρουσία πλήθους πιστών εκτός του ναΐσκου, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, στο ομώνυμο ιστορικό παρεκκλήσιο της πόλης της Καλαμάτας. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός, με την παρουσία ιερέων της Καλαμάτας, κατά τον οποίον κήρυξε τον θείο λόγο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Αρώνης.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής προέστη της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτη Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος προ του πέρατος, κηρύττοντας τον θείο λόγο αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Αγίας Βαρβάρας και στο παράδειγμά της προς όλους μας, τονίζοντας πως “Η Αγία Βαρβάρα και όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, υπέταξαν το εγώ τους έναντι του θελήματος του Θεου, πράγμα το οποίο καλούμαστε να κάνουμε όλοι μας”. Ενώ ευχαρίστησε για την παρουσία τους , τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Θαν. Βασιλόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο και τα παρόντα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων