17/12/2022 17/12/2022 Στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας, όπου τιμάται και ο Άγιος Διονύσιος ο εκ Ζακύνθου, στο αφιερωμένο εις αυτόν νότιο κλίτος, τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Διονυσίου και των προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος Τριών Παίδων των εν καμίνω, με την παρουσία πλήθους πιστών και του συνόλου της δύναμης της Υπηρεσίας Καλαμάτας. Τον...
17 Δεκεμβρίου, 2022 - 15:06
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2022 - 15:13

Η εορτή του Αγίου Διονυσίου και των Τριών Παίδων στην Καλαμάτα

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Διονυσίου και των Τριών Παίδων στην Καλαμάτα

Στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας, όπου τιμάται και ο Άγιος Διονύσιος ο εκ Ζακύνθου, στο αφιερωμένο εις αυτόν νότιο κλίτος, τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Διονυσίου και των προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος Τριών Παίδων των εν καμίνω, με την παρουσία πλήθους πιστών και του συνόλου της δύναμης της Υπηρεσίας Καλαμάτας.

Τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς και ο Διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος. Κηρύττοντας τον Θείο Λόγο ο Πρωτοσύγκελλος αναφέρθηκε στο μήνυμα αγάπης που μας προβάλλουν οι τιμώμενοι Άγιοι, ο μεν Άγιος Διονύσιος συγχωρώντας τον φονιά του αδελφού του, οι δε Τρείς Παίδες ξεπερνώντας με πίστη και αγάπη στον Θεό το μαρτύριο της καμίνου.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η καθιερωμένη Δοξολογία και Αρτοκλασία υπέρ ενισχύσεως του Πυροσβεστικού Σώματος και αναγνώσθηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού του Σώματος, με την παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Αθ. Βασιλόπουλου, των Αντιπεριφερειαρχών κ. Βασιλείου Καπέλιου και Ευσταθίου Αναστασόπουλου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, των Διοικητών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσσηνίας και Καλαμάτας, του Διοικητού του 9ου Συντάγματος Πεζικού, του Λιμενάρχου και του εκπροσώπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων