14/11/2023 14/11/2023 Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου. Επίκεντρο του εορτασμού ο Ιστορικός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, ο επονομαζόμενος “Φλαρίου”, στο κέντρο της Καλαμάτας. Το πρωί της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου, Καθηγουμένου...
14 Νοεμβρίου, 2023 - 13:15
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2023 - 13:19

Η εορτή του Αγίου Φιλίππου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Φιλίππου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου. Επίκεντρο του εορτασμού ο Ιστορικός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, ο επονομαζόμενος “Φλαρίου”, στο κέντρο της Καλαμάτας.

Το πρωί της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου, Καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης, συμπαρισταμένων εντός του Ιερού Βήματος, των Σεβ. Μητροπολιτών Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου, Καρθαγένης κ. Μελετίου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο άγων τα ονομαστήριά του Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και Β’ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Νικόδημος Αθανασίου και πλήθος κληρικών από την Μεσσηνίας και από άλλες Μητροπόλεις.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας έλαβε το λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας και αναφέρθηκε στα μηνύματα της σημερινής ημέρας και ιδίως στη σχέση που θα πρέπει να έχει το έργο μας με αυτό που θέλει από εμάς ο Χριστός. Τόνισε πως θα πρέπει να είναι η ζωή μας μια ζωή με γνώμονα τη διδασκαλία του Χριστού και όχι τα κοσμικά κριτήρια. Ευχαρίστησε τόσο τον προεστώτα της Ευχαριστιακής Συνάξεως Επίσκοπο Αμορίου κ. Νικηφόρο και τους δυο παριστάμενους Μητροπολίτες για την παρουσία τους στην πόλη της Καλαμάτας κατά το εόρτιο διήμερο και ευχήθηκε τα δέοντα στον άγοντα τα ονομαστήρια του Πρωτοσύγκελλο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων