22/10/2020 22/10/2020 Σε μια σεμνή τελετή, όπως αρμόζει στην περίοδο που διανύουμε, το απόγευμα της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο ιερός Κλήρος, οι τοπικές Αρχές και ο ευσεβής λαός υποδέχθηκαν στην πόλη της Καλαμάτας απότμημα της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού, εκ της Ιεράς Μονής Βουλκάνου. Η λειψανοθήκη,...
22 Οκτωβρίου, 2020 - 12:52
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2020 - 12:10

Η Καλαμάτα υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου Χαραλάμπους

Διαδώστε:
Η Καλαμάτα υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου Χαραλάμπους

Σε μια σεμνή τελετή, όπως αρμόζει στην περίοδο που διανύουμε, το απόγευμα της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο ιερός Κλήρος, οι τοπικές Αρχές και ο ευσεβής λαός υποδέχθηκαν στην πόλη της Καλαμάτας απότμημα της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού, εκ της Ιεράς Μονής Βουλκάνου.

Η λειψανοθήκη, η φέρουσα το τίμιο απότμημα, εναποτέθηκε στον ενοριακό Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου, όπου και ακολούθησε η τέλεση ευχαριστηριακής Δοξολογίας επί τη υποδοχή της Τιμίας Κάρας και προς ενίσχυση του δοκιμαζομένου λαού μας από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας απευθυνόμενος στους πιστούς τόνισε την μεγάλη ευλογία από την έλευση της Τιμίας Κάρας, λέγοντας ότι η παρουσία των λειψάνων των Αγίων, στη ζωή της Εκκλησίας μας, ενισχύει και ενδυναμώνει την πίστη του λαού με το Σωτήρα Χριστό, την οποία δεν μπορεί να αμαυρώσει ποτέ και κανένας.
Τέλος, συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Αλέξιο Σαραντόπουλο και τους συνεφημερίους του για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του προσκυνήματος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων