28/04/2022 28/04/2022 Με κάθε λαμπρότητα η Κορώνη θα εορτάσει αύριο Παρασκευή, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, την Πολιούχο της Παναγία Ελεήστρια. Σήμερα, Πέμπτη 28 Απριλίου 2022, παραμονή της εορτής, στις 7:30 το απόγευμα, στο Ιερό Προσκύνημα τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός και εν συνεχεία Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο. Στις 10 το βράδυ θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία. Την Παρασκευή,...
28 Απριλίου, 2022 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2022 - 23:54

Η Κορώνη εορτάζει για την Πολιούχο της Παναγία Ελεήστρια

Διαδώστε:
Η Κορώνη εορτάζει για την Πολιούχο της Παναγία Ελεήστρια

Με κάθε λαμπρότητα η Κορώνη θα εορτάσει αύριο Παρασκευή, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, την Πολιούχο της Παναγία Ελεήστρια.

Σήμερα, Πέμπτη 28 Απριλίου 2022, παραμονή της εορτής, στις 7:30 το απόγευμα, στο Ιερό Προσκύνημα τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός και εν συνεχεία Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο. Στις 10 το βράδυ θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.

Την Παρασκευή, θα τελεσθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, με το πέρας της οποίας, στις 10:30’ περίπου το πρωί, θα πραγματοποιηθεί πάνδημη λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας, στους κεντρικούς δρόμους της Κορώνης.

Με το πέρας της λιτανείας θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνο Τρισάγιο στις προτομές του Εθνομάρτυρα Επισκόπου Κορώνης Γρηγορίου Μπίστη και του αειμνήστου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κυρού Χρυσοστόμου Δασκαλάκη.

 

Πηγή: ertnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων