01/09/2022 01/09/2022 Σε κλίμα συγκίνησης και πνευματικής χαράς πραγματοποιήθηκε χθες, στον κατάμεστο Πατριαρχικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, η τελετή αναγραφής του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου του εκ Πεταλιδίου, στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, της Συνοδικής Πατριαρχικής Πράξεως υπογεγραμμένης υπό του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και των Συνοδικών Μελών. Την Πατριαρχική Πράξη Αγιοκατατάξεως ανέγνωσε ο...
01 Σεπτεμβρίου, 2022 - 13:43

Ι.Μ. Μεσσηνίας: Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Ι.Μ. Μεσσηνίας: Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας

Σε κλίμα συγκίνησης και πνευματικής χαράς πραγματοποιήθηκε χθες, στον κατάμεστο Πατριαρχικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, η τελετή αναγραφής του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου του εκ Πεταλιδίου, στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, της Συνοδικής Πατριαρχικής Πράξεως υπογεγραμμένης υπό του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και των Συνοδικών Μελών.

Την Πατριαρχική Πράξη Αγιοκατατάξεως ανέγνωσε ο Αρχιγραμματέας του Οικουμενικού Πατριαρχείου Πανοσιολ. Αρχιμ. Γρηγόριος Φραγκάκης, στο κείμενο της οποίας γίνεται εκτενής αναφορά στο βίο του Αγίου, στο θαυμαστό σημείο της αυθαρσίας του ιερού λειψάνου του, ως επίσης και στην έξωθεν μαρτυρία του χριστεπωνύμου πληρώματος της Εκκλησίας, περί της Αγιότητός του. Ημέρα εορτασμού της μνήμης του Αγίου ορίστηκε η 22α Ιανουαρίου εκάστου έτους.

Ο Παναγιώτατος ομίλησε εκτενώς περί της Αγιότητος, αναφερόμενος στις τελευταίες Αγιοκατατάξεις υπό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τονίζοντας ότι Εκκλησία χωρίς Αγίους δεν νοείται. Στην τελετή παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, επικεφαλής ομάδος προσκυνητών, εκ της Καλαμάτας αλλά και της ιδιαιτέρας πατρίδας του Οσίου Βησσαρίωνος, το Πεταλίδι Μεσσηνίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ποιμενάρχης του τόπου που εμόνασε και αγίασε ο Όσιος, καθώς και άλλοι Αρχιερείς.

Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης, μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων