27/09/2023 27/09/2023 Μετά από οκταήμερο προσκύνημα στην πόλη της Μεσσήνης, η Ιερά και Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης, επιστρέφει αύριο Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023, στο θρόνο της στην Ιερά Μονή Βουλκάνου. Στις 16:00 στον Μετοχιακό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής της Μεσσήνης θα τελεσθούν ο Εσπερινός και εν συνεχεία Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου...
27 Σεπτεμβρίου, 2023 - 12:40

Η Παναγία Βουλκανιώτισσα επιστρέφει από τη Μεσσήνη στο θρόνο της

Διαδώστε:
Η Παναγία Βουλκανιώτισσα επιστρέφει από τη Μεσσήνη στο θρόνο της

Μετά από οκταήμερο προσκύνημα στην πόλη της Μεσσήνης, η Ιερά και Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης, επιστρέφει αύριο Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023, στο θρόνο της στην Ιερά Μονή Βουλκάνου.

Στις 16:00 στον Μετοχιακό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής της Μεσσήνης θα τελεσθούν ο Εσπερινός και εν συνεχεία Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.

Με το πέρας της Παρακλήσεως και περί ώρα 5, θα ξεκινήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, προεξάρχοντος του ως άνω Μητροπολίτη με κατάληξη το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής στην έξοδο της πόλεως, όπου η Ιερά Εικόνα θα παραδοθεί στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Προκόπιο Σμυρνή, ο οποίος και θα τεθεί επικεφαλής της ιεράς πομπής επιστροφής της Εικόνος στο Μοναστήρι της, με πεζοπορεία εκατοντάδων πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων