24/09/2019 24/09/2019 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασε σήμερα η Πύλος, την Πολιούχο και Προστάτιδά της, Παναγία Μυρτιδιώτισσα. Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων του Θεοφιλ. Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου και του επιχώριου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου. Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Μάνης ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά...
24 Σεπτεμβρίου, 2019 - 16:02

Η Πύλος τίμησε την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα

Διαδώστε:
Η Πύλος τίμησε την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασε σήμερα η Πύλος, την Πολιούχο και Προστάτιδά της, Παναγία Μυρτιδιώτισσα.

Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων του Θεοφιλ. Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου και του επιχώριου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Μάνης ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στον όρο «Παναγία», καθώς και στις αρετές που την διέκριναν. Συνάμα, κάλεσε τους πιστούς να αποκτήσουν την αρετή της Θεοσέβειας.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της χαριτοβρύτου Εικόνος στους κεντρικούς δρόμους της Πύλου, οι οποίοι ήταν στρωμένοι με μυρτιές και ροδοπέταλα. Τιμές απέδωσαν η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος και του Δήμου Πύλου-Νέστορος, ενώ την Ιερά Εικόνα πλαισίωσαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος και νέοι με παραδοσιακές φορεσιές.

Κατά την διάρκεια του Όρθρου ο Μητροπολίτης Μάνης κατόπιν προτροπής του Μητροπολίτη Μεσσηνίας προχείρησε σε Αναγνώστη τον Ιεροψάλτη του Ιερού Ναού κ. Αντώνιο Χωραΐτη.
Στον εορτασμό παρευρέθησαν ο Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, οι Αντιπεριφερειάρχες Βασίλειος Καπέλιος και Ανδρέας Τσουκαλάς, οι Δήμαρχοι Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας και Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, άλλων τοπικών φορέων και πλήθος πιστών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων