08/11/2019 08/11/2019 Με κάθε επισημότητα και ιεροπρέπεια τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ. Επίκεντρο του εορτασμού τόσο ο Παμμεγέθης Ιερός Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας όσο και το φερώνυμο ιστορικό παρεκκλήσιο, επί της Πλατείας Μαυρομιχάλη, στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας γνωστό με το προσωνύμιο “Άγιος Ταξιαρχάκης”. Στον Παμμεγέθη Ναό των...
08 Νοεμβρίου, 2019 - 16:58
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2019 - 16:59

Η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Μεσσηνία

Διαδώστε:
Η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Μεσσηνία

Με κάθε επισημότητα και ιεροπρέπεια τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ. Επίκεντρο του εορτασμού τόσο ο Παμμεγέθης Ιερός Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας όσο και το φερώνυμο ιστορικό παρεκκλήσιο, επί της Πλατείας Μαυρομιχάλη, στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας γνωστό με το προσωνύμιο “Άγιος Ταξιαρχάκης”.

Στον Παμμεγέθη Ναό των Ταξιαρχών χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ο άγων τα ονομαστήριά του, Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ενώ στο Παρεκκλήσιο του “Ταξιαρχάκη” ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, πλαισιωμένοι αμφότεροι από κληρικούς της πόλεως Καλαμάτας και της περιφέρειας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πανασιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος, μετέβη στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Μεσσήνης και προέστη της Δοξολογίας προς τιμήν του προστάτου της Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων