21/03/2024 21/03/2024 Στο πλαίσιο της κοινής στρατηγικής σε μείζονα θέματα, η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, αναλαμβάνοντας μια σημαντική πρωτοβουλία ενημέρωσης και δράσης, σε ένα διαχρονικό πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας που πλέον έχει εξελιχθεί σε μείζον, συμμετείχε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 στην ημερίδα με θέμα: “Υπογεννητικότητα: ένα σοβαρό θέμα που μας...
21 Μαρτίου, 2024 - 13:18

Η θέση της Εκκλησίας στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας

Διαδώστε:
Η θέση της Εκκλησίας στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας

Στο πλαίσιο της κοινής στρατηγικής σε μείζονα θέματα, η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, αναλαμβάνοντας μια σημαντική πρωτοβουλία ενημέρωσης και δράσης, σε ένα διαχρονικό πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας που πλέον έχει εξελιχθεί σε μείζον, συμμετείχε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 στην ημερίδα με θέμα: “Υπογεννητικότητα: ένα σοβαρό θέμα που μας προβληματίζει τώρα και θα προβληματίζει και τις επόμενες γενιές”, παρουσία της Υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρίας Κεφάλα.

Ομιλητές εκτός του Υφυπουργού ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς που προσέγγισε το θέμα από την πλευρά της Εκκλησίας, μέσα από την ποιμαντικής της ευαισθησία και δραστηριότητα, ενώ την άποψη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξέφρασε ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας. Σημαντικές ήταν και οι εισηγήσεις του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας κ. Δημητρίου Τζωρτζίνη και του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανασίου Εξαδάκτυλου. Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με το κοινό.

Η Ημερίδα περατώθηκε με την επισήμανση του π. Φιλίππου ο οποίος είπε χαρακτηριστικά “Κλείνοντας την σημερινή Ημερίδα καλούμαστε να προβληματιστούμε και να βρούμε τρόπους να εμπνεύσουμε τις νέες μητέρες. Να τις εμπνεύσουμε να μάθουν να λένε παραμύθια στα παιδιά τους για να κοιμηθούν κι όχι να τους κάνουν Youtubers. Είμαστε στη Μεσσηνία, μερικά χιλιόμετρα από εδώ βρίσκεται το ηρωικό Μανιάκι του Παπαφλέσσα στο οποίο πλέον κατοικούν μόνο τέσσερις κάτοικοι. Σε λίγο δεν θα υπάρχουν παιδιά στα σχολεία μας να μάθουν τι έγινε στο Μανιάκι!!!”

Διαβάστε αναλυτικά: Η θέση της Εκκλησίας στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων