07/07/2020 07/07/2020 Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων ο Ιερός Ναός της Αγίας Κυριακής στη συνοικία Ακοβίτικα της πόλεως της Καλαμάτας και η ενορία του Ζευγολατιού Μελιγαλά. Στον Εσπερινό της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.  Χρυσόστομος χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα ναό...
07 Ιουλίου, 2020 - 16:14
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2020 - 16:28

Η Μεσσηνία γιόρτασε την Αγία Κυριακή (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Μεσσηνία γιόρτασε την Αγία Κυριακή (ΦΩΤΟ)
Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.
Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων ο Ιερός Ναός της Αγίας Κυριακής στη συνοικία Ακοβίτικα της πόλεως της Καλαμάτας και η ενορία του Ζευγολατιού Μελιγαλά.
Στον Εσπερινό της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.  Χρυσόστομος χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα ναό της συνοικίας των Ακοβίτικων, ενώ την κυριώνυμο ημέρα προέστη της Θείας Λειτουργίας στον αυτόν ιερόν ναόν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς.  Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Ζευγολατιό Μελιγαλά και προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ενώ προ του πέρατος αυτής απένειμε το οφίκκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον εφημέριο  της ενορίας του Ζευγολατιού π. Κωνσταντίνο Βλαχονικολό και στον εφημέριο του Δεσύλλα, π. Χρήστο Δουβαρά, στον οποίο έδωσε και την ευλογία της πνευματικής πατρότητας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων