01/02/2021 01/02/2021 Ομαλά και με τα προβλεπόμενα μέτρα που έχουν επιβληθεί απο την Ελληνική Πολιτεία εξελίχθηκε το προσκύνημα των πιστών στον πανηγυρίζοντα ναό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα, κατά την παραμονή της μεγάλης Δεσποτικής και Θεομητορική εορτής. Για τον εορτασμό μίλησε ο υπεύθυνος Τύπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας κ. Κώστας Ψυχάρης:    (BINTEO: eleftheriaonline.gr – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ)   Σε...
01 Φεβρουαρίου, 2021 - 21:31
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2021 - 23:12

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ομαλά και με μέτρα η προσκύνηση της Υπαπαντής

Διαδώστε:
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ομαλά και με μέτρα η προσκύνηση της Υπαπαντής

Ομαλά και με τα προβλεπόμενα μέτρα που έχουν επιβληθεί απο την Ελληνική Πολιτεία εξελίχθηκε το προσκύνημα των πιστών στον πανηγυρίζοντα ναό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα, κατά την παραμονή της μεγάλης Δεσποτικής και Θεομητορική εορτής.

Για τον εορτασμό μίλησε ο υπεύθυνος Τύπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας κ. Κώστας Ψυχάρης:

 

(BINTEO: eleftheriaonline.gr – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ)

 

Σε κλίμα κατάνυξης, τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Καλαμάτας, ο Πανηγυρικός Εσπερινός εορτασμού της Πολιούχου Παναγίας Υπαπαντής.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως και τους Εφημερίους του Ιερού Ναού.

Πιστοί προσήλθαν στον Ιερό Ναό, προκειμένου να προσκυνήσουν την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας, αποτίωντας φόρο τιμής και ευλάβειας στην Χάρη της.

Την Τρίτη, ανήμερα της εορτής, θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ναό Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή περιορισμένου αριθμού πιστών και εκπροσώπων τοπικών αρχών.

Η καθιερωμένη επί σειρά ετών λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος, λόγω της ισχύουσας απαγορευτικής διάταξης περί συναθροίσεων.

 

Φωτογραφίες από τον Πανηγυρικό  Εσπερινό: 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων