24/12/2023 24/12/2023 Στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης, της πόλης της Καλαμάτας, μετέβη την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, 24 Δεκεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και προέστη της Θείας Λειτουργίας. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος, ο συνεφημέριός του Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Χριστόπουλος και ο Διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος. Προ...
24 Δεκεμβρίου, 2023 - 17:24
Τελευταία ενημέρωση: 24/12/2023 - 17:29

Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως στην Καλαμάτα

Διαδώστε:
Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως στην Καλαμάτα

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης, της πόλης της Καλαμάτας, μετέβη την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, 24 Δεκεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και προέστη της Θείας Λειτουργίας.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος, ο συνεφημέριός του Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Χριστόπουλος και ο Διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημερινή ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας προβάλλει το γενεαλογικό δένδρο του Ιησού, προκειμένου να μας υπενθυμίσει την δεύτερη φύση Του, την ανθρώπινη.

Τόνισε πως ο Θεός έγινε άνθρωπος προκειμένου να ανυψώσει τον άνθρωπο αλλά δυστυχώς η ανθρωπότητα αντί να ανυψωθεί ολοένα και περισσότερο ολισθαίνει.

Τέλος εξέφρασε την ευαρέσκεια του προς τους εφημερίους και τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου της ενορίας οι οποίοι αγωνίζονται για την ανέγερση του νέου ιερού ναού της Αγίας Αικατερίνης.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων